Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor ateşle oynuyor

Ç.Rizespor Altay karşısında isteksiz oyuna ağırlığını koyamayan bir oyun ortaya koydu.

Baktığımızda Hamza hoca yeni transferlere yer verdiği bu müsabakada Ç.Rizespor organize bir oyun ortaya koymadı.

Hamza hoca bu takımı belli bir noktaya getirdi ancak o noktadan yukarı çıkarmakta zorluk çekiyor, gerek oyuncu değişikleri gerek ilk on birlerinde vasat bir görüntü ortaya koyuyor.

Altay takımı karşısında çok sayıda kalesinde gol pozisyonu veren Altay karşısında etkili olamayan ne oynadığı belli olmayan bazı oyuncularının bireysel oyunları sonucunda bir kaç pozisyon bulabilen Ç.Rizespor ilerisi için umut vermiyor.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımı orta sahasının işlemediğini F.Baiano orta sahada top kapmada iyi ancak topu oyuna sokmada kötü G.Fernandes yalnız kaldı, F.Boldrin kotu oyun ortaya koydu ancak F.Boldrin daha forvete yakın oynamalı ,sağda Yusuf  iyi ancak ona orta sahadan iyi toplar atılamıyor , Y.Bolasie bal yapmayan arı gibi istenilen oyunu ortaya koymuyor devamlı boş alanlara çizgiye kaçıyor oysa daha içe doğru adam eksilmesi ve ceza sahasını üzerine isabetli ortalar ve paslar şutlar  atmalıdır.

Defans bölgesinde Cemali solu iyi kullanmıyor asist yapamıyor topu oyuna iyi sokamıyor ne defansif ne ofansif iyi değil, stoperler Selim, C.Ponck fena değil sağ bekte S.Holmen bocaladı Gökhan değişikliği sağı rahatlattı bu değişiklik oyuna da katkı sağladı.Hocumda J.Pohjanpalo iyi yerlere koşamıyor yan toplara kafa vuramıyor, belki bu noktada orta sahadan iyi ve zamanında toplar alamadığını da söyleyebiliriz.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda çemberin daraldığı ligin ikinci yarısında Hamza hoca oyunda üretici çalışmalar yapmalıdır.

 Ç.Rizespor’un on liberoda sıkıntılar yaşayacağını Dokovıc’ın aranacağını düşünüyorum çünkü Ç.Rizespor da şuandaki kadroda duran on libero eksikliği var, duran on libero gelen atakları keser aldığı topları doğru oyuna sokar takımla birlikte öne veya geriye gelir stoperlerin önlerinde oynar yerini bırakmaz.  

Belki bu noktayı Phırı ile doldurulabilir kanısındayım Phırı top tutabilen topla gidebilen iyi top kullanabilen bir oyuncu gel ki Phırı duran on libero değil ancak iyi top kullan topu oyuna iyi sokabilen bir oyuncu.

 Bu noktada Hamza hoca ne düşünür bilemeyiz, fakat F.Baiano ile bu olmuyor F.Baiano top kapıyor tamam topu oyuna iyi sokamıyor yerini bırakıp topla dikine koşular yapıyor zamanında pas vermiyor F.Baiano stoperlerin önünde durur aldığı topları hemen ayağa servis ederse oyunu hızlandırırsa F.Baiano olabilir.
 
Ç.Rizespor geçişleri iyi yapamıyor çabuk çıkmıyor çabuk top kullanamıyor rakip kaleye şut çekmekten kaçınıyor.

Bir kere Ç.Rizespor takımı şut çalışması gerekiyor belki bir antrenmanı şut çalışmasına ayırması gerekiyor bir takım şut çekmez mi olacak şey mi şut çekmezseniz golü nasıl atacaksınız.

Ç.Rizespor takımı oyuncuları kötü değil ancak kotu oyun oynanıyor bu takım önde oynamalı ayağa çabuk hızlı paslar yapmalıdır.

Başakşehir karşısında durdurmaya değil durdurulmaya oynamalıdır oyunu hızlandırırsa Ç.Rizespor Başakşehir’i mağlup eder oyuncu olarak takım iyi ancak hocada bazı zekice oyunlar geliştirmeli ve Ç.Rizespor topla oynamalı topa sahip olmalı.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor ateşle oynuyor artık bu saten sonra bu ligin ikinci yarısı olmadığı bu noktada her gecen gün kan kaybeden bir Ç.Rize bir turlu istenilen galibiyetleri alamıyor oyun olarak da kotu durumda Hamza hocada tartışılmaya başlandı bir an önce Ç.Rizespor istenilen noktaya gelmeli.
 
Tabı yapılan transferler tam olarak istenilen transferler değil bunun yanında bir alternatif sağ bekte alınamadı ve gelinen şuan ki nokta vahım.

Transferlerde geç kalındı maç eksikleri olan oyuncular alındı, ancak bu takım bir çıkış yakalayabilir bu kadro var ancak Hamza hocanın tuhaf tercihleri var takıma katkı veren oyuncuları bir sonraki maçta hiç oynatmıyor. Mesela bir örnek Dabo ikinci yarılarda oyuna gırdı katkı verdi ancak sonraki maçlarda yok mesela bir Phırı var bu takımda bundan yararlanılamıyor ,mesela bu takıma uzun boylu Kubilay diye bir  santrafor alındı oyunun sonlarına oyuna alınıyor sanki Hamza hoca burada aklı başka şeylerde gibi bir görüntü oluşmuş durumda.

Artık Ç.Rizespor alacağı iyi sonuçlarla hesap vermelidir eğer hesap veremiyorsa artık başka şeyler bazı değişiklikler olmalıdır yoksa yolun sonu uçurum.

Önceki ve Sonraki Yazılar