Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Camisiz Millet Bahçeleri…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinasyonunda TOKİ tarafından 81 ilde 200’ün üzerinde Millet Bahçesi yapılıyor… 

✅ Yerine göre 70-100 dönümlük Millet Bahçelerinde halkın istirahati ve ihtiyaçları için yürüyüş ve bisiklet yollarından kıraathanesine kadar hemen hemen her şey düşünülmüş nedense bir cami düşünülmemiş ve yer verilmemiş!.. Sadece 20-30 metrekarecik mescitlerle yetinilmiş!..
***
cami-millet-bahcesi.jpg

???? Oysa ki Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ilk defa 2018’de Gaziantep’te “Eski stadın yerine Cuma Camii yapalım dedik... Birileri rahatsız olmuş. Kim olursa olsun. Hiçbirini kafaya takmayın. Bu Cuma Camii milletindir. Hiç kimse bunu engelleyemez. Biz o çatlak seslere alıştık. Bizim işimiz var. Bu yolda azimle yürüyeceğiz” dediğinde, bayağı sevinmiş; Ankara’daki Millet Camii gibi her vilayete bir Millet Camisi yapılacak diye umutlanmıştık…
***
‼ Ne hazindir ki, Gaziantep’teki bu müjdeli haberden sonra bir daha “eski statlara cami” kelimesi duyulmaz oldu… Muhtemelen bir yerlerden bir baskı gelmiş olmalı ki eski statlara “Ulu Cami” söylemi “Millet Bahçesi” olarak revize edilmiş oldu…

✅ O tarihlerde bunun bir taktik olduğunu; “cami etrafında bahçe yerine, bahçe içinde cami yapılacak” diye yorumlamış ve umudumuzu yine de yitirmemiştik…
***
⁉ Peki, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın o tarihteki konuşmasından sonra Türkiye de ne değişti?..

✅ - İktidar değişmediğine göre zihniyet mi değişti?..
✅ - Merkezî ve Mahallî idarenin cem olduğu, dinî ve manevî değerlere bağlı oldukları görülen yöneticilerin iktidar döneminde bu mekâna bir cami yapılmayacak/yapılamayacak ise, hangi dönemde yapılacak ve kimler yapacaktır?..
✅ - Bu cami hazımsızlığının sebebi nedir?
***
‼ Ne gariptir ki, her yıl camiler haftası düzenleyen, ülke genelinde ve ülke dışında cami kampanyaları yapan Diyanet İşleri Başkanlığının gündeminde de nedense “Millet Bahçelerine cami” meselesi yer almıyor!..

⁉ Nerede Diyanet İşleri Başkanı?..
- Nerede İl Müftüleri?..
- Nerede illerin Milletvekilleri?..
- Nerede illerin Belediye Başkanları?..
- Nerede illerin STK’ları ve bürokratları?..

‼ Herkes Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’ın bu sahada yeniden bir açıklama yapmasını mı bekliyorlar yoksa?..
✅ Sayın Erdoğan konuştuktan sonra zaten onların konuşmasına gerek de yok!..
***
???? Herkes her sahada olduğu gibi bu meselede de Sn. Erdoğan’ın konuşmasına odaklanmış durumda...
✅ Sn. Erdoğan konuşunca herkesin dili çözülüyor, o konuşmayınca herkesin dili bağlı!..
✅ Cumhurbaşkanı konuştuktan sonra herkes sazı alır ele, başlarlar “Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Millet Bahçemize ulu bir cami…” söylenmeye!..
⁉ Bu mudur hizmet anlayışı, bu mudur siyaset?
***
Ancak bizler tarihe not düşme adına yine de hatırlatalım ki; malum olduğu üzere herkes zerre yaptıklarının hesabını vereceği gibi yapması gerektiği halde yapmadıklarının da hesabını verecektir!..
***
✍ "Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz/ Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde." (Ziya Paşa)) 

Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
14 Şubat 2022 P.tesi / 13 Recep 1443
 

Önceki ve Sonraki Yazılar