Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Zaman Ç.Rizespor’un En Önemli İlacı Olacaktır

Ç.Rizespor Antalyaspor karşısında beklenilen oyunu oynayamadı ama istenilen sunucu aldı.
Ç.Rizespor Antalya karşısında zaman zaman  oynadığı, kendi oyununu oynamaya çalıştı topu rakibe vererek kendi yarı sahasında kontrollü ele almaya çalıştı, rakibin   üzerine gelmesini bekledi, bu olmayınca oyunun bir bölümünde   beş on dakika gibi bir süre baskılı oynamaya başladı iki gol buldu.
Oyuna baktığımızda geç galen transferlerle birlikte henüz takımın hazır olamadığını, İlhan hocanın istediği oyunu ortaya koymakta zorlandıklarını görüyoruz.

Baktığımızda bir Hadziahmetovic henüz hazır değil ama maç oynadıkça daha iyi oynadığını görüyoruz ,zamanla bu oyuncu Ç.Rizespor’un orta sahasına çok önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz.
Ç.Rizespor’un problem yaşadığı bir noktada orta saha ,orada Papanikolaou mesela henüz onunda  hazır olmadığı ama iyi niyetli çok çalışıyor mücadele ediyor takımla birlikte daha iyi olacak gibi.
Takımında hazır olduğunu duşunun oyuncular kalitelerini ortaya koymaya başlamış olacaklar, çünkü takımın tümü hazır olduğunda oyuncu kalitesi ortaya çıkacak dolayısıyla herkesin yükü azalacak baskı yiyen değil baskı yapan oyun ortaya çıkacak, yanı dövülen değil döven takım olacak.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu takımın santraforu   Jurecka arkadaşlar bunun lamı cimi yok, attığı akıl dolu gol ortada, orada olması golü hissetmesi oyunla birlikte sahanın her yerinde olması, oyunu iyi okuması topsuz hareketli olması rakip defansı bozması önemli.
Bu oyuncunun geçmişine baktığımızda ceza sahasından ve üzerinden iyi şut atabilen gol yüzdesi yüksek olan bir oyuncu, çok önemli bir santrafor kesinlikle ilk on birde olması gereken bir oyuncu.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda kaleci Grbic, henüz tam olarak sanki hazır değil ama kalede duruşu topu oyuna bilinçli sokması iyi yer tutması iyi.
 Baktığımızda kısıtlı bir kadro ve ilhan hoca bu kadrodan iyi çalışarak, elinde olanlardan iyi bir kadro çıkarmanın cabasında bu düşüncesini zamanla gerçekleştireceğini düşünürüz.

Ancak İlhan hocanın daha adaletli forma vermesini düşünüyoruz ,belki kadro kısıtlı bazı oyuncuları kazanmaya çalıyor ama olmuyor, Ali Sowe, Minchev, Akintola, bu oyuncular bu halleriyle bu fermayı hak etmiyor ,bunun yanında takımın oynamak istediği oyunu da bozuyorlar bunlarla takım eksik oynuyor,  lütfen bu noktada hocanın  daha duyarlı daha adaletli  olması gerektiğini düşünüyoruz.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda öne çıkan bir başka nokta Varesanovıc dikine ve çabuk oynayan topla dikine giden adam eksilten çabuk düşünen zeki bir oyuncu bu oyuncunun ilk on bir de olmalıdır.
Bunun yanında Olawoyin, Varesanovıc bu iki oyuncu Ç.Rizespor’un kemik oyuncuları bu oyuncuların biri yokken diğeri çok verimli olamıyor ,çünkü bu oyuncular çok çabuk düşünen seri ve çabuk oyuncular dikine oynayan gol yüzdeleri yüksek olan oyuncalar bu oyuncular birlikte oynadığında bir birini iyi anlıyor, rakip için çok tehlikeli oyuncular.
 Yanı bu oyuncular hücum için önemli silahlar, bunlara hem defansif hem ofansif  Hadziahmetovic ve Ghezzal ve Jurecka’yı kattığını duşunun seyretmeye doyamayacağınız bir Ç.Rizespor takımı ortaya çıkacak.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda sekizinci hafta olmasına rağmen Ç.Rizespor’un henüz hazır olmadığını görüyoruz, ancak zaman Ç.Rizespor’un en önemli ilacı olacaktır .
 .


 

Önceki ve Sonraki Yazılar