Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’un seyretmesi hakemin ve VAR ın skandal oyunu

 Ç.Rizespor oyuna iyi başladı ancak alan savunmasını yapamadı topu Beşiktaşlı oyuncular aldığında Ç.Rizesporlu oyuncular seyretmeye başladı böyle olunca Beşiktaş takımı sezonun en kolay maçını çıkardı ve farklı bir skor ortaya cıktı.

Beşiktaş çok iyi alan savunması yaptı Ç.Rizesporlu oyunculara pas yapma ve topun Ç.Rizespor takımına kalmasını engelledi.
 
Aynı oyunu maalesef Ç.Rizespor sergileyemedi, Ç.Rizespor yediği ilk iki golde de Ç.Rizesporlu oyuncuların seyretmesı felaket bir görüntü verdi.
 
Ancak Ç.Rizespor aldığı toplarla oyunun dengesini kurmaya başladı Beşiktaş’ı kendi yarı sahasında hapsetmeye başladı tek kale oynuyordu tam oyunda üstünlüğü ele aldığında girdiği önemli gol pozisyonlarını değerlendiremedi.
 
Baktığımızda Beşiktaş’ın attığı uçuncu ve dördüncü gollerin yüzde yüz ofsayt ten gelmesi Ç.Rizespor takımının şah damarını kesti diyebiliriz . Ç.Rizesporlu oyuncuların Beşiktaşlı oyuncuları seyretmeye devam etmesi sonucu farklı bir skor ortaya cıktı.
 
Maça baktığımızda bir, Ç.Rizespor takımı Beşiktaş’ı hafife aldı kendine aşırı güven ve başarının şımarıklığı sonucunda sahada doğru oynayamadı. İki, Ç.Rizespor’un seyretmesi hakemin ve VAR ın skandal oyununun neticesinde sonuç kotu oldu.
 
Baktığımızda Ç.Rizespor normal oynadığı oyunu oynayamadı mesela şöyle Ç.Rizespor topla iyi oynadı ancak topsuz iyi oynamadı rakibe top oynama şansı verdi Beşiktaş’a alan savunması yapamadı adeta Beşiktaşlı oyuncuları seyreden bir Ç.Rizesporlu oyuncular izledik, Beşiktaş gibi bir takıma bu kadar pas yapma imkânı vermeyeceksiniz.
 
Kaleci Gökhan da gününde değildi belki Milli takım antrenörü, Şenol Güneş’e karşı motive olamadı amma kotu goller yedi ,pozisyonlarda yanlış yarlerde durdu ,aslında Gökhan çok iyi bir kaleci ..
 
Hanı derler ya bazı maçlarda iyi olmazsın sana kaleci maç alır veya sana santraforun maç alır bu maçta Ç.Rizespor takımının atanları da tutanı da iyi değildi.
 
Okan hocanın oyuna son müsabakalardaki kadrosuyla cıktı doğru ancak oyuncu değişiklerinde geç kaldı. Melale ikinci yarının başlarında oyuna Abdullah’ı alıp Atıf’ı oyundan çıkarıp, Atıf’ın bölgesine  Azubuike’yı çekseydi bu cesur bir hamle olur oyun farkı bir hale gelebilirdi.
 
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı çok sayıda pozisyona girdi sayısız ortalar yaptı maalesef Vedat’ın ilerde yetersiz kalması Ç.Rizespor takımını bir noktada zora soktu, Vedat’a baktığımızda büyük maçların oyuncusu olmadığını ve Ç.Rizespor takımında yeterli bir golcü olmadığını defalarca yazdığım gibi bu günde yazıyorum.
 
VAR başladığından bu yana bir şeylerin değiştirmesi istendiğinde oyun yazılıyor müsabakada oynanıyor sonuç VAR da elektrik gitti yâda yazılım bozuldu kılıf hazır, maalesef ülkemizde futbolu yöneten başka yüzler var ne yaparsanız yapın kamerada olsa bu güçler ağır basıyor masada kaybediyorsun.
 
Tabı bunların yanına takımdaki tecrübesizliği ve milli aradaki boşluğunda etki ettiğini düşünüyorum…
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda  Boldrin, gibi oynayan sahada basmadık yer bırakmayan başka bir oyuncu yoktu Aatıf, çok kotuydu Samudio, etkili olamadı Musa, orta sahada iyi değildi  Azubuike desen aynı, Vedat deseniz oda bu maç kotuydu doğrusu takımın çoğu oyunun iki yönünü oynayamadı.
 
Baktığımızda Ç.Rizespor takımında oyuncular topu aldığında kısmen iyiydi topu kaptırdığında çok kotuydu rakibe müdahale edip rakibe basmak yerine bazı noktalarda oyuncular rakip oyuncuları seyretti atılan goller verilen pozisyonlar hapsı aynı.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Beşiktaşlı oyuncunun ceza sahası içinde elle topa yon vermesi barız penaltı verilen iki ofsayt ten gol ve Burak golü attıktan sonra seyirciye ne demek istedi bunu anlamayan salak olması lazım direk kırmızı kart VAR ve hakem skandalları maçın önüne geçti diyebiliriz .Bütün  bunlara baktığımızda bu maçı önceden yazılmış ve senaryo baş rollerde hakemler yönetmen VAR   filimi sonlandırmıştır olay bu kadar basittir..
 
Ancak haftaya çok önemli bir maç artık Ç.Rizespor takımının önüne bakıp sahasında oynayacağı Göztepe maçını alım rahat bir nefes almalıdır ..
 
Önceki ve Sonraki Yazılar