Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor maç oynadıkça daha iyi

Ç.Rizespor haftalardır kötü gidişatı bir turlu üstünden atamıyor.
Baktığımızda haftalardır yazdıklarımızda tekrar etmekten bezdik hanı geç transferler ve yetersiz transferler diyoruz.
Tabı takım hazırlık kampına girdi transferler yetişmedi, bunun yanında yetersiz transferler yapıldı.

Takımlar sezon başlamadan hazırlıklarını yapmak için kampa giriyor burada oyuncular bir birini tanıyor artı hazırlıklar yapılıyor, yapılan hazırlık maçlarıyla oyuncular maç temposunu kazanıyor.

Teknik direktörünüzde ona göre rakipleri izleyip analız yapıp ,kendi takımınındı analizlerini yapıp artık lig başladığında dersine çalışıp teknik taktık geliştiriyor,böyle olumsuzluklar olunca da hocada çalışmalarında eksik kalıyor..

E hazırlık döneminde bu oyuncuların çoğu yoktu, lig başladı bu oyuncular oynadıkça gelişecek, ister istemez bu böyle, başka çare yok,bu noktadan sonra  transferde yapamıyorsun bu oyuncular fiziklerini geliştirerek takımı toparlayacaklarına.

Eksik transferler dedik her ne olursa olsun bırakalım hocayı onu bunu, bu kadar futbolun içinde olan başkanın defans bölgesine bu oyuncularla bu lige nasıl başlar buda başka bir durum tabı. İki tane iyi stoper var alternatif yok, bir sağ bek var, bir sol bek var alternatifin yok, bu bölgelerde sıkıntılar var,genç alternatiflerde kendilerini nasıl geliştirir oda risk.

Baktığımızda bu noktadan sonra kaybedilen maçlar sonrası devamlı hoca istifa, e hoca istifada arıza hocada mı, buna da bakmak lazım skora göre hoca gitsin hoca gitse ne olacak bu oyunculara zehirli değnekle vurup da hazır mı edecek.
Ç.Rizespor Altay maçında daha iyi, ancak oyunculara bakıyorsun kondisyonları esikliğinden dolayı hareketlerinde geç kalıyorlar bu müsabakada kaç pozisyonda oyuncu topa vurmakta geç kaldı vursa gol olacak vuramadı nedenleri hazır olamamak tabi.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor maç oynadıkça daha iyi bu sezon Ç.Rizespor takımı var bu maç oyuncular en iyi maçını oynadı diyebiliriz.
Müsabakaya baktığımızda daha diri daha canlı daha istekli daha kondisyonlu bir Altay rahatlıkla maçı kazandı. Ç.Rizespor bir kaç tık daha iyi olabilseydi Altay maçını alabilirdi.

Tabı Bülent hocanın bazı takıntıları var inanılmaz hatalar yapıyor taşları yerinde koymuyor bir yanlış taş Ç.Rizespor takımını zora sokuyor.
Allah’tan Baiano sakatlandı tabı sakatlık üzücü bir durum oyuncuya geçmiş olsun diyoruz, ancak Selim oyuna girdi taşlar oturdu Gökhan sağbeke geçti yanı bu hata kabul edilemez bir durum, bazı yanlış tercihler olurda bu kadar göz göre göre yanlış tercihler olmaz.
 
Haftalardır takılmış elinde Selim gibi stoperin varken illa da Gökhan’ı stoper yapacaksın olmuyor hoca olmuyor.
Tabı hocanın bu tur oyuncu tercihleri ve talihsiz açıklamalar oldu  hocanın da hataları  var tabı,hocayı göndermek şu anki arızayı gidermez olduğu aşikar ..
Oyuncu değişikleri oyun içinde bazı taktiksel oyuncu değişikleri oyun içinde oyun arayışları bence iyi idi tuttu ve ya tutmadı bu tur arayışlar önemli noktalar.
Ç.Rizespor takımı her an patlama yapabilir, mesela Altay maçı bu olur diye duşunduk gol vuruşlarında eksik kalındı bir tık daha iyi olunsaydı bu maç daha farlı 

Ç.Rizespor’un lehine olabilirdi.
Ç.Rizespor maç oynadıkça daha iyi daha tempolu daha istekli daha dikine oynama isteği Altay maçında goruldu.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda skora göre yorum skora göre hoca göndermekle bu işler olmaz arızaya bakacaksın arıza nerde ise oraya çalışma yapacaksınız.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Hocanın acıkmamsında Remy saha bozuk diye oynamak istemesi de önemli bir etken bir oyuncunun hocaya böyle davranması o takıma inanılmaz zarar verir bir yerde bir şeylerin temizlenmesi gerektiği nokta, yönetimsel yönetici işi olmalıdır burası kimsenin babasının çiftliği değil ,Remy kadro dişi değil para cezası verilmelidir uyarılmalıdır .

Ç.Rizespor takımın bundan sonraki müsabakalarda takır takır oynamaya başlayacağını ve iyi sonuçlar alacağını düşünüyorum. Çünkü bu maçta bunu gördüm, biz gördüğümüzü yorumlamaya çalışıyoruz ezbere skora göre yorum yapmıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar