Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor kıpır kıpır

Ç.Rizespor Fenerbahçe karşısında iyi mücadele etti oyunu önde oynadı önde bastı sahanın her yerini kontrole aldı, ancak müsabakanın hakemine önlem almayı düşünemedi.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımında eksik bölgeleri olmasına rağmen Teknik direktörü Tomas takımını cesur oynattı rakipten korkmadı adeta rakibi korkuttu.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımın stoperle bölgesindeki eksiklik on liberodaki Diomande’nın olmayışı önemli bir eksiklikti.
Baktığımızda sahaya ideal kadro ile çıkıp Ç.Rizespor Teknik direktör Tomas’ın takımına oynattığı oyun sistemi hücum oyun anlayışı taktır topladı.
Baktığımızda sahada basmadık yer bırakmayan Ç.Rizespor takımı elinde Fenerbahçe’yi karşılaşmanın hakemleri aldı.
Oyuncu değişiklerine baktığımızda Tomas ‘ın iki oyuncu değişikleri bazı kamuoyu tarafından eleştirildi ancak ben bu değişikleri olumlu buldum.
Neden derseniz müsabakada Abdullah yorulmuş geri yaslanarak oynuyordu Vetrih yorulmaya başlamıştı milli takımından donmuştu, Tomas hoca cesur deşikliğe gitti oyuna ayağında top tutabilecek oyunu öne taşıyabilen Michalak’ı oyuna aldı, on liberoya daha koşan dinamik bir oyuncu Yasın’ı aldı,ve Fenerbahçe’den korkup defansı düşünmedi geri yaslanmadı  on de oynamayı ikinci golü bulmayı duşundu ve oyuna santrafor Skoda’yı  çıkarıp santrafor Rémy’ı oyuna aldı .
Günümüz futbolunu ortaya koymaya çalışan bir teknik direktör Tomas vardı oyunu önde oynamaya çalışan önde basmaya oynayan bir oyun anlayışıyla ortaya cıktı.
Baktığımızda Ç.Rizespor kıpır kıpır çok canlı sahada mücadele eden her şeyini ortaya koyan bir oyun ortaya koydu.
Bu oyun anlayışıyla ve oyuncuların dinamik ve iyi mücadele ile oynaması devam eder eksikler giderilirse Ç.Rizespor bu ligde çok canlar yakar.
Baktığımızda yeni transfer Fabrício Baiano göz doldurdu hızlı ve dikine gidebilen adam ekselden dinamik bir oyuncu.
Baktığımızda Ç.Rizespor bu sezon daha akıllı bildik oyuncuları transfer ediyor,Ç.Rizespor takımı doğru yolda diyebiliyoruz..
Baktığımızda futbolu konuşacak yerine karşılaşmanın hakemi futbolu katletti maçı resmen alıp Fenerbahçe’ye verdi, maalesef ülkedeki bu bataklık bir turlu kurutulamadı. Sahada futbol oynayan emek veren, maalesef verdiği emeğin karşılığını alamıyor, ülkemizde çok sevilen futbol nefret edilmeye başladı bu acı bir gerçek...
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor  haftaya Kasımpaşa deplasmanından güzel bir galibiyet ile döneceğine inanıyorum, bu takım oynadıkça eksikler giderilince  seyir zevki verecek takım olacak Ç.Rizespor’u izlemeye devam edin..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar