Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

KANARYA'YI ATMACA KARŞISINDA HAKEM KARDEŞLER KURTARDI..

Ligin ilk maçı olmasına rağmen Ç. Rizespor; çok kötüydü diyemeyiz..
Fenerbahçe gibi güçlü bir rakiple ilk maçta karşı karşıya gelmesi az da olsa şanssızlık'tı.
Ancak; ligin hangi takımı olursa olsun, süper lig de mücadele ediyorsan herkes için şartlar eşittir.
Maça gelelim...
Ç. Rizespor oyuna çok iyi başladı. Kontra ile çıkmayı amaçları. Kontrollü oynayarak önce gol yememek, sonrasında ise galibiyet golünü bulabilmek amacındaydı.
İlk yarı oyun üstünlüğü tamamen Ç. Rizespor' un kontrolünde geçti. Hatta topla oynama da Fenerbahçe'ye karşı 54-  46 üstündü.
İkinci yarı Ç. Rizespor Skoda ile güzel bir kafa golü buldu. 1-0 öne geçti. Bu gol sonrası Ç. Rizespor'a güven geldi. Bu arada attığımız gol öncesinde kaleci Gökhan'ın kurtardığı penaltı harikaydı.
Durum 1-1 e gelince oyunda bir denge vardı. Fenerbahçe değiştirdiği oyuncular sayesinde oyun üstünlüğünü kısmen eline geçirdi. Ancak 87. dakika' da Hakem Arda Kardeşler tamamen hayali ve uydurma bir penaltı verdi ve 2-1 Ç. Rizespor haksız bir şekilde mağlup olmasına sebep oldu.
Maç sonrası Tomas; 20 senedir Türkiye'de tüm böyle bir penaltı görmedim dedi. Çok da doğru dedi. Ama bu ligin daha ilk karşılaşması olmasına rağmen, hakemler bu tarz hatalar yaparlarsa, bu ligin geleceği nasıl olur, şimdiden kestirmek mümkün değil.


OLMAZ BÖYLE PENALTI:
Maçın 87. dakikasında Fenerbahçe'ye verilen haksız penaltı gerçekten çok ağırdı. Haksızlığın, adaletsizliğin, yanlı olmanın danıskasını ortaya koydu Arda kardeşler.
Şöyleki; her ne kadar Morozyuk kolunu açsa da rakibi arkadan geliyor ve rakibini görmüyor. Rakibi kafayı ortaya sokunca, son derece doğal bir çarpışma gerçekleşiyor. Hele ki, MHK hakemlere "Kolay penaltı vermeyin"!.. verdi diye açıklama yapmış iken; verilen bu penaltıyı kabullenmek hiç bir zaman mümkün değildir.
Sonuç olarak:
Ç. Rizespor'a bir çift sözüm var.
Alınan yeni topçular en kısa süre zarfında bu takıma adapte olmaları sağlanmalıdır.
Ç. Rizespor oyunu daha çok hızlandırması gerekir. Yani çabuk olmalıdır.
Oyun taktiği olmalıdır. Rakip; defans arkasına sarkıttığı toplara bel bağlamamalı.
Çok çalışmalı çoookk!....

Önceki ve Sonraki Yazılar