Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

REMY ATIYOR; RİZESPOR KAZANIYOR !

Dün Rize Şehir stadında, aşağı yukarı denk iki takım karşılaştı diyebilirim...


Ancak bu dengeyi değiştirecek bir adam vardı: Loic Remy... Bildiğim kadarıyla Türkiye'de senelerdir ‘büyük’ takımlarımıza önerilen; ancak beğenilmeyen 33 yaşındaki yıldız, bonservisi elinde 1 milyon Euro maaş maliyetiyle geldiği Rize’de fark yaratıyor. Futbol ve golculuğun en kralını ortaya koyuyor ve bu şehri adeta büyülüyor diyebiliriz.


Abartmaya gerek yok! Türkiye 7 haftadır bu futbolcuya odaklanmış. Spor otoriterleri' nin gündeminden düşmüyor. Öncelikle Allah nazardan, kem gözlerden saklasın.


Bana kalırsa ilk 7 hafta itibariyle ligin en etkili forvet performansını gösteriyor. Nitekim Remy dün 6. golünü attı, 33. dakikada ustalık ve klas kokan bir tek vuruşla ağları havalandırdı. Fakat şunu da belirtmek lazım; ilk yarıda konuk takım, Rize’ye göre çok daha tehlikeli pozisyonlar yakalamıştı. Şunu da itiraf etmek lazım. Dün Remy’nin üstünde Sarı-Kırmızılı forması olsaydı; ilk 45, 2-3 farkla Kayserispor’un lehine geçilebilirdi... Fernandes ve Kanga çok net fırsatları heba etti.


Ama netice itibariyle Ç. Rizespor'un tüm oyuncuları; Allah için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Eee Remy'de gollerini atınca her Rizeli gibi benimde keyfim yerine geliyor.


Emeği geçen herkese teşekkür eder; böylesine güzel başarıların ve sonuçların devamlı olmasını temenni ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar