Seslendirme Ajansı seçimi nasıl yapılmalıdır?

Seslendirme Ajansı seçimi nasıl yapılmalıdır?

Medya Üretimi sektöründe seslendirme ajansı seçimi yaparken dikkat edilecekler listesini birlikte oluşturacağız.

 Sevgili dostlar; hepimizin bildiği Türkiye’de sektörde birçok film yapım şirketi faaliyet göstermekte ve bu durum Türkiye’nin yerini Dünya sıralamasında hatırı sayılır bir yerde tutmaktadır. Film ve yapım şirketlerinin projelerini gerçekleştirme sürecinde seslendirme ajansına ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Seslendirme ajansı yapım şirketine veya doğrudan marka, ürün, hizmete yönelik çözüm ortaklığı yaparak ses projelerini gerçekleştirmelerini sağlar. Bu desteğin içerisinde sesli çekim, dublaj, seslendirme gibi başlıca hizmetler olmak üzere daha birçok stüdyo kayıt hizmetleri yer almaktadır.

Film ve Yapım şirketlerinin Seslendirme ajansı seçimi yaparken izleyecekleri yol aslında o kadar zor değildir. Seslendirme ajansı aramanın sosyal medya kullanımın tavan yaptığı günümüzde hiçte zor olmayacağını söyleyebiliriz. Gugıl amcaya sorduğunuzda size bir sürü seslendirme ajansı sonucu verecektir. İyi de gugıl amcada çıkan sonuçların hangisine güveneceğiz?  Hangi kıstaslar ile değerlendireceğiz? Sorularını soranlarınızı duyar gibiyim. Haklısınız…  Günümüzde bırakın seslendirme ajansını, birçok firmaya internet ortamında güvenmek yiğitlik işi…

Seslendirme ajansı tercihini yaparken dikkat edilmesi gereken hususların en başında Seslendirme ajansının ağırlıklı olarak hizmet verdiği seslendirme hizmeti gelmektedir. Seslendirme ajansı dublaj konusunda mı? Yoksa seslendirme ve ses tasarımı konularında mı daha iyi olduğunun iyi belirlenmesi gerekli.

Seslendirme ajansı seçimi yaparken dikkat edilecek diğer husus ise, teslim süresinin ne kadar olduğunun araştırılmasıdır. Çünkü talep edilen projenin süresine bağlı olarak teslimat süresi çok önem arz etmektedir. Seslendirme ajansından mutlaka bunun bilgisi edinilmelidir.

Seslendirme ajansıseçimindeki diğer hususumuz ise ses bankasında yer alan seslendirme sanatçılarının kaşe bedelleri konusu. Kaşe bedeli seslendirme yeteneği ve seslendirme sanatçısının seslendirmesini yaptığı markanın kullanımına sunduğu sesini tüm mecralarda kullanımına olanak sağlamaktadır. Seslendirmen markaya sesini verdiği için özel anlaşmalarla gerek belirli bir süre, gerekse süresiz olarak sesinin kullanımına izin verir. Bu süre içinde kullanılan sesin bedeline kaşe bedeli diyoruz. Kaşe bedeli seslendirme sanatçısının tecrübesine, sesinin rengine göre de farklılıklar gösterebilmektedir. Seslendirme ajansı seslendirme castında yer alan seslendirme sanatçılarının, ses yeteneklerinin kaşe bedelleri seslendirme ajansı seçiminde önemli bir konu olmaktadır.

Seslendirme ajansını dublaj ajansından ayıran özellik; seslendirme ajansında reklam filmleri seslendirmeleri ve diğer ticari amaçlı kayıtlar yapılırken, dublaj ajansında; film, dizi film, ticari amaçlı sayılabilecek bazı çevirilerin kaydı yapılmaktadır. Seslendirme ajansı bu anlamda dublaj ajansına oranla daha çok ticari hizmetlerin sunulduğu ajanslardır.

Sevgili dostlar bu haftaki yazımızda Seslendirme ajansı seçimiyle ilgili sizlere yardımcı olmaya gayret ettik. Haftaya farklı bir yazımızla yine sizlerle birlikte olmayı arzu ediyoruz.

Hoşçakalınız…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.