Veliköyspor: 1 - Derepazarıspor: 6

Veliköyspor: 1 - Derepazarıspor: 6

Rize 1. Amatör Küme Büyükler Ligi B Grubu 2. Hafta açılış karşılaşmasında Veliköyspor, sahasında Derepazarıspor’a 6-1 mağlup oldu.


TURGAY AYHAN

Ekrem Orhon Stadında oynanan ve başarılı hakem Abdullah Kalafat tarafından yönetilen karşılaşmada Derepazarıspor, özellikle ikinci yarıda rakibini gol yağmuruna tuttu.

İlk yarısı 2-1 Derepazarıspor’un üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın 28. dakikasında penaltı hakkı kazanan Sarı-Siyahlı ekip, Muhammet’in topu ağlarla buluşturmasıyla 1-0 öne geçti. Maçın 40. dakikasında ise Veliköyspor da bir penaltı hakkı kazandı. Ceza sahası içinde topa elle müdahale olması sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Muzaffer’in kullandığı atış golle sonuçlanınca Veliköyspor skoru eşitledi. 42. dakikada Cüneyt’in şutu direkten dönerken, son dakikalarda baskısını arttıran Derepazarıspor’da 44. dakikada ise Muhammet’in pasını direk kaleye gönderen Engin, skoru 2-1’e taşıyarak ilk yarının da sonucunu belirledi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf yine Derepazarıspor oldu. Maçın 53. dakikasında ilk şutu direkten geri dönen topu ağlarla buluşturan Faruk skoru 3-1’e taşıdı. İki tarafın da üst üste ataklar sergilediği ve ilk yarıya göre daha heyecanlı bir seyir zevki sunulan karşılaşmanın 63. dakikasında Veliköysporlu Cem, korner atışında topu kaleye gönderdi ancak top kalecinin kucağında kaldı. Pozisyondan 2 dakika sonra Derepazarsporlu Ersin ceza sahası dışında kontrol ettiği topu yerden kaleye göndererek takımını 4-1 öne geçirdi. Hızını kesmeyen Derepazarıspor, 68. dakikada Cüneyt ile skoru 5-1’e taşıdı. 70. dakikada ise ilk şutu sağ direkten, ikinci şutu sol direkten dönen topu golle tamamlayan Ersin’in bu atışı faul sayıldı ve gol olarak değer bulmadı. Dakikalar 78’i gösterdiğinde ise Ercan’ın kestiği ortayı kale dibinden ağlara gönderen Furkan skoru 6-1’e taşıyarak maçın Derepazarıspor adına galibiyetle sonuçlanan skorunu belirledi.

İlk haftayı BAY geçen Derepazarıspor böylece ligin ilk karşılaşmasında hanesine 3 puanı yazdırarak 3. sıradaki yerini aldı. İlk hafta Hamzabeyspor’a mağlup olan Veliköyspor ise ikinci mağlubiyetini elde etti ve henüz puanla tanışamayarak ligde 7. sırada kaldı.

B Grubunda 29 Ekim Cumartesi günü oynanacak olan 3. Hafta karşılaşmalarında Derepazarıspor, Ekrem Orhon Stadında saat 13:00’de Çayelispor’u konuk edecek. Veliköyspor ise haftayı BAY geçecek.

Stat: Ekrem Orhon

Hakemler: Abdullah Kalafat, Coşkun Mengene, Ömer Kösoğlu

Veliköyspor: Sefa Aslankaya, Evren Agun, Özgür Kortmaz (Enes 75. Dak), Tugay Kopuz (Soner 51. Dak), Adilhan Agun, Muzaffer Topçu, Cem Karakaya (Ahmet 77. Dak), Mevlüt Akgün, Hakan Kopuz, Ahmet Gündoğan, Abdurrahman Kılıç

Yedekler: Veysel Erdoğan, Enes Beşikçi, Yunus Emre Balıkçı, Soner Akarsu, Ahmet Yaşar, Hasan Orakçı, Oğuzhan İnce

Teknik Sorumlu: Ercan Yılmaz

Derepazarıspor: Resul Akyıldız, Osman Altay, Selim Güzelyurt, Kerim Lütfi Yılmaz, Selçuk Çavuşoğlu, Cüneyt Semiz, Engin Eksil (Furkan 67. Dak), Ercan Yazıcı, Muhammet Balcı (Sercan 82. Dak), Ersin Akın, Faruk Uzun (Ensar 75. Dak)

Yedekler: Görkem Rakıcı, Furkan Balcı, Sercan Taşçılar, Ensar Akgün, Zekerya Aslan, Kadir Güngör, Onur Sarmusak

Teknik Sorumlu: Kenan Osma

Sarı Kartlar: Ahmet Gündoğan, Hakan (Veliköyspor), Selim, Kerim (Derepazarıspor)

Goller: Muzaffer (40. Dak) (Veliköyspor), Muhammet (28. Dak penaltı), Engin (44. Dak), Faruk (53. Dak), Ersin (65. Dak), Cüneyt (68. Dak), Furkan (78. Dak) (Derepazarıspor)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.