Kocapir 'TÜFAD Rize Şubesi Dejenere Olmuştur'

Kocapir 'TÜFAD Rize Şubesi Dejenere Olmuştur'

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Rize Şube Başkanlığına adaylığını açıklayan Ömer Kocapir, mevcut yönetimden üye listesini talep ettikleri halde geçen süre zarfında hala listenin kendilerine ulaştırılmadığını söyledi.

2021 Nisan ayı içerisinde yapılacak olan TÜFAD Rize Şubesi Olağan Kongresi’nde Başkanlığa adaylığını açıklayan İl Özel İdarespor Yöneticisi ve Alipaşaspor Teknik Sorumlusu Ömer Kocapir, TÜFAD Rize Şubesinde artık değişimin şart olduğunu ve sadece dar bir cümlenin değil, tüm üyelerin yönetime dahil olabileceği geniş çerçeveli bir yönetim anlayışının gelmesi gerektiğini söyledi.

 
Dört dönemdir TÜFAD Rize Şubesinde seçimsiz yönetimlerin görev yaptığını ve mevcut yönetimin tüm üyeleri kucaklayıcı bir davranış sergileyemediğini belirten Kocapir, “Tüm üyelerimizin sesi olacak, sadece merkezden değil ilçelerdeki üyelerimizin de yönetimde söz hakkına sahip olabileceği bir yönetim hayaliyle Başkanlığa aday oldum.” dedi.
 
"Meşru Seçim Yolunda Bile Üyelere Köstek Olunuyor"
TÜFAD Rize Şubesi Başkan Adayı Kocapir, önümüzdeki aylarda yapılacak olan kongre için çalışmalarına başladıklarını ve mevcut yönetimden üye listelerini talep ettiklerini belirterek, “Geçtiğimiz ay içinde Başkan Bilal Bey ile telefonda görüşerek üye listesini rica ettim. Ayrıca 03 Temmuz tarihinde ise PTT aracılığıyla iadeli-taahhütlü olarak dilekçe göndererek talebimi yineledim. Aynı il içinde olduğumuz halde hala geçen süre zarfında üye listesi tarafımıza ulaştırılmadı. Bu bile bizlere gösteriyor ki, TÜFAD Şube Başkanı, üye antrenörlerine destek olmak yerine, meşru seçim yolunda bile üyelerine köstek olmayı kendine hedef edinmiştir.” ifadelerini kullandı.
 
Paylaşılan Destek Mesajları Neden Kaldırıldı?
TÜFAD Rize Şubesi’nin artık tüm üyeleri temsil etmekten uzak olduğunu ve antrenörlerinin menfaatlerinden ziyade dar bir zümrenin temsilcisi olmaya soyunduğunu iddia eden Kocapir, “Mevcut Başkan, geçtiğimiz günlerde Çaykur Rizespor’da boşalan teknik direktörlük görevine, üyemiz olan ilimizin çok değerli teknik adamı Mehmet Ali Karaca’nın getirilmesi için facebook aracılığı ile destek paylaşımı yapmıştır. Bu davranış TÜFAD’ın kimyasında bulunan, takdire şayan bir açıklama olmuştur. Ancak birkaç gün içerisinde Stjepen Tomas’ın Çaykur Rizespor ile anlaşması sonucu Karaca Hocamız için yapılan paylaşım kaldırılmış, bu kez iki teknik adam için başarı dileğinde bulunulmuştur. Yalnız ne hikmetse bu paylaşım da daha sonra kaldırılmıştır. Üstelik Karaca için yapılan paylaşımın kaldırılmasını bir Rizespor yöneticisinin talep ettiği iddiası ortada dolaşmaktadır. Oluşan mevcut durumda antrenörlerin derneği olan TÜFAD’ın çok değerli üyesi Mehmet Ali Karaca hocaya yapılan davranıştan dolayı, bu durumu eleştirmeli, kınamalı ve üye antrenörünün itibarını korumak ve destek çıkmasıyla bir duruş sergilenmelidir. Yapılan destek açıklamasının kaldırılması, TÜFAD Rize Şubesi başkanının altyapı görevini yürütmesiyle alakalı olup olmadığı kafalarda soru işareti oluşturmaktadır.” dedi.
 
"Birlik ve Beraberlik Ortamı Tekrar Tesis Edilmeli"
Pazarspor’da görevini başarılı bir şekilde yürüttüğü sırada görevine son verilen bir diğer TÜFAD üyesi Kadir Kar’a da destek çıkılmadığını ifade eden Kocapir, “Bu iki durumda da görülüyor ki, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Rize Şubesi dejenere olmuş ve üye antrenörlerinin menfaatlerinden ziyade dar bir zümrenin temsilcisi olmaya soyunmuştur. Ayrıca yapılan yahut yapılmayan bu eylemler sonucunda, TÜFAD’ın bir değişime ihtiyaç duyduğu ve bununla beraber birlik ve beraberlik ortamının tekrar tesis edilmesi gerekliliği ortaya çıktığı görülmüştür.
 
Bu olaylar neticesinde TÜFAD Rize Şubesi Başkanını, antrenörlerimizi temsil etmesi gereken kurumun çarklarının tekrar döndürülmesi için üye antrenörlerimizin huzurunda gereğini yapmasını ve kurumumuzun önünü açmasını bekliyoruz.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.