BAL Ligi'nde Rize'yi 4 Takım Temsil Edecek

BAL Ligi'nde Rize'yi 4 Takım Temsil Edecek

Rize. 1 Amatör Play-off maçlarının koronavirüs nedeniyle ertelenmesinin ardından Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) hangi takımların çıkacağı belirsizliği çözüldü.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan karara göre; BAL Liginde 11 grupta AFDK tarafından bir alt lige düşürülen 4 takım haricinde küme düşmenin kaldırıldığı açıklanırken, aynı ildeki takımların amatör kümeden yükselen takımlarla baraj müsabakası oynamadan ligde mücadele etmesine karar verildi ve Amatör Lig şampiyonları da direk BAL ligine yükselme şansı yakaladı.

Böylece bu sezon BAL Liginde mücadele eden Çayelispor ve Salarhaspor lig yolculuğuna devam ederken, 2 Rize takımı daha BAL Ligine yükselecek ve toplam 4 Rize takımı ligde yer alacak.

Buna göre Rize 1. Amatör Küme Ligi B Grubunu aynı puanda tamamlayan Çamlıhemşin Belediyespor ile Rize Belediyespor arasında kura çekilecek. Kuradan çıkan takım ile A Grubu Lideri Güneysuspor ve C Grubu Lideri İl Özel İdarespor arasında bir kura çekimi daha gerçekleştirilecek ve kurada çıkan 2 takım BAL Ligine yükselecek.
 

İlgili Haberler
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.