Alipaşaspor: 5 - Çorapçılarspor: 1

Alipaşaspor: 5 - Çorapçılarspor: 1

Rize 1. Amatör Küme Büyükler Ligi B Grubu 2. Hafta karşılaşmasında Alipaşaspor, sahasında konuk ettiği Çorapçılarspor’u 5-1 mağlup etti.

Haber: Turgay Ayhan

Ekrem Orhon Stadında oynanan ve Hakem Mustafa Bekar tarafından yönetilen karşılaşmanın ilk yarısı 3-0 Alipaşaspor’un üstünlüğü ile tamamlanırken, ikinci yarıda Çorapçılarspor adına verilen kırmızı kart, sahada uzun süreli tartışmalara neden oldu.

Maçın ilk golünü 24. Dakikada Ahmet atarak Alipaşaspor’u 1-0 öne geçirdi. 35. dakikada ise Orhan skoru 2-0’a taşıdı.  38. Dakikada gelişen Çorapçılarspor atağında, kalesinden çıkan İsmail, Çorapçılarsporlu Recep’in ayağındaki topa müdahale etti. Ceza sahası içinde yere düşen Recep kısa süreli bir sakatlık yaşarken, penaltı beklentileri yaşandı ancak, hakem oyunu devam ettirdi. 42. Dakikada ise yine Orhan’ın ayağından çıkan top ağlarla buluşurken Alipaşaspor 3-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Hırslı mücadelesini ikinci yarıda daha fazla ortaya koyan Çorapçılarspor, 53. dakikada Recep’in attığı golle skoru 3-1 yaptı. İkinci yarıda da penaltı tartışmalarına sebep olan pozisyon hakem tarafından bu yönde değerlendirilmeyince oyun gergin bir havada devam etti. 63. dakikada Yeşil-Kırmızılı takımda Ender’in, yan hakeme küfür ettiği gerekçesiyle kırmızı kart görerek oyun dışında kalması saha içinde gerginliğe yol açtı. Maçın sonlarında oyun hakimiyetini iyice eline alan Alipaşaspor 87. Dakikada Ercan’ın attığı golle 4-1 öne geçerken, 89. dakikada ise Ziya skoru 5-1’e taşıyarak maçın sonucunu belirledi.

Aldıkları mağlubiyetlerde hakem hatalarının payının büyük olduğunu belirterek isyan eden Çorapçılarsporlu futbolcular, sahadan üzgün bir şekilde ayrılırken ligin son sırasındaki yerinde kaldılar. İlk hafta İkizderespor deplasmanında 1-0 mağlup olan Alipaşaspor ise aldığı 5-1’lik galibiyetle moral buldu ve 3 puanla ligin 4. sırasına yerleşti.

B Grubunda 29 Ekim Cumartesi günü oynanacak olan ligin 3. Hafta karşılaşmalarında Alipaşaspor, İyidere deplasmanında saat 13:00’de Çiftlikspor’un konuğu olacak. Çorapçılarspor ise saat 11:00’de Ekrem Orhon Stadında İl Özel İdarespor ile karşı karşıya gelecek.

Stat: Ekrem Orhon

Hakemler: Mustafa Bekar, Ömer Kasap, İsmail Yılmaz
Alipaşaspor: İsmail Denizci, Murat Kosif, Mehmet Çiftçi, Süleyman Muhaciroğlu, Ömer Lütfi Kocapir, Hüseyin Hoşgör (Ziya 46. Dak), Gökhan Köse (Davut 65. Dak), Cihan Hoşgör, Ahmet Akar, Ercan Bulut, Orhan Kosif (Alper 76. Dak)

Yedekler: Mustafa Kocapir, Davut Alper Balcı, Barış Usta, Alper Salim Aksoy, Hasan Özkan, Özcan Yanık, Ziya Akdemir

Teknik Sorumlu: Yakup Kocapir

Çorapçılarspor: Mustafa Kuk, Gökmen Papaker, Ender Papaker, Yusuf Papaker, Mustafa Boyama (Fatih 85. Dak), Taner Aslan, Kerem Papaker, Recep Kuk, Selçuk Sarı, Evren Güngör, Ozan Kaspar (Şevket 78. Dak)

Yedekler: Şevket Kuk, Fatih Sarı, Ergun Çakmakçı

Teknik Sorumlu: İbrahim Sarı

Sarı Kartlar: Orhan (Alipaşaspor), Kerem, Recep (Çorapçılarspor)

Kırmızı Kart: Ender 63. Dak (Çorapçılarspor)

Goller: Ahmet (24. Dak), Orhan (35. Dak, 42. Dak), Ercan (87. Dak), Ziya (89. Dak) (Alipaşaspor), Ozan (53. Dak) (Çorapçılarspor)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.