A2 ligi Çaykur Rizespor: 2 - Samsunspor: 0

A2 ligi Çaykur Rizespor: 2 - Samsunspor: 0

Türkiye Futbol Federasyonu A2 Ligi 3. Grup temsilcimiz Çaykur Rizespor, sahasında konuk ettiği Samsunspor’u 2-0 mağlup etti.

Haber: Turgay Ayhan

A2 Ligi’nde 2. Devre ara verilmeden başlarken 10. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor, ilk devrede deplasmanda 2-1 mağlup olduğu Samsunspor’u evinde 2-0 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu.

Atatürk Stadında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Çaykur Rizespor A2 takımının üstünlüğü ile tamamlandı. Ortada bir futbolun sergilendiği maçın 43’üncü dakikasında takımın başarılı futbolcusu Nevzat attığı golle takımını 1-0 öne geçirerek ilk yarının sonucunu belirledi.

İkinci yarıda üstün oynayan taraf olan ev sahibi Çaykur Rizespor, 58’inci dakikada ceza sahası içinde kalecinin yaptığı hata ile elinden kaçırdığı topu Nevzat pas ile Cumhur’a gönderdi ve topu ağlarla buluşturan Cumhur skoru 2-0’a taşıdı. Konuk takımın etkisiz kaldığı ve yaptığı ataklarda başarılı olamadığı karşılaşmada Çaykur Rizespor ise ilk yarıdaki oyununa göre daha baskılı bir oyun sergiledi.

İlk devrenin ilk haftasında deplasmanda karşılaştığı Samsunspor’a 2-1 mağlup olan Çaykur Rizespor A2 takımı, ikinci devrenin ilk haftasında bu kez kendi sahasında konuk ettiği takımı her iki yarıda attığı gollerle 2-0 mağlup ederek ligdeki başarılı çıkışını devam ettirdi.

“Bizim işimiz iyi mücadele etmek”

Maç sonrasında görüşlerini aldığımız Çaykur Rizespor A2 Takımı Teknik Direktörü Osman Nuri Şahinoğlu, Samsun’da oynanan ilk maçta iyi oynamalarına rağmen mağlup olduklarını hatırlatarak, “Bugün de çok iyi bir oyun sergiledik. İlk yarıda ve ikinci yarıda gelen gollerle galip geldik. Arkadaşlarım çok iyi bir mücadele örneği sergilediler. Bizim işimiz mücadele etmek ve sahada doğruları yapmak. Bunları başardığınız zaman galibiyet de geliyor. Defans ise defans, hücum ise hücum… Oyun disiplininden kopmadığınız müddetçe her şey oluyor. Geçen seneki başarılı grafiğimizi bu sene de sürdürmemizin altında öncelikle disiplinli çalışma yatıyor. İdman süresinde, idman dışında, yağmurlu havada, karlı havada çalışacaksınız. Bunu yaptığınız müddetçe futbolcu oluyorsunuz. Bizim elimizde sihirli değnek yok ki, futbolcuya değdiğimizde başarılı olsun. Kendileri isteyecekler ve kendileri başaracaklar. Futbolcularım da başarıyı hedefleyen bir yapıdalar. Hepsini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu sonuçla birlikte 10. Haftada puanını 18’e yükselten Çaykur Rizespor A2 takımı zirve koltuğuna otururken Samsunspor ise 11 puanla 6’ncı sırada kaldı.

17 Aralık Salı günü saat 13:30’da oynanacak olan ligin 11. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor, 12 puanla ligin 5’inci sırasında bulunan Orduspor ile deplasmanda mücadele edecek. Samsunspor ise 16 Aralık Pazartesi günü saat 13:30’da sahasında 14 puanla ligin 4’üncü sırasında bulunan Kardemir Demir Çelik Karabükspor’u konuk edecek.

Stat: Atatürk

Hakemler: Adnan Kalyoncu, Murat Usta, Kadir Kantekin

Çaykur Rizespor: Mahmut Öksüz, Furkan Kayalar, Sercan Tarakçı, Muhammed Burak Avcı, Macit Arabacı, Muhammet Hacıoğlu (Hasan Köse 75. Dak), Cumhur Yılmaztürk (Mahmut Tolga 90+1. Dak), Yahya Yetgin (Hasan Kılıç37. Dak), Aykut Öz (Mehmet Aksel 89. Dak), Muhammet Yılmaz (Mahmut Şevket 80. Dak), Nevzat Bilen

Yedekler: Yunus Emre Kırdal, Hasan Kılıç, Mahmut Tolga Karabak, Mehmet Aksel Karadağ, Mahmut Şevket Mataracı, Hasan Köse, Berat Fil

Teknik Direktör: Osman Nuri Şahinoğlu

Samsunspor: Eren Yılmaz, Bahri Can Avcı, Yankı Şengün (Uğur 75. Dak), Ömercan Öndaş (Samet Hasan 46. Dak), Aykut Topal, Yasin Uzun (Gökhan 85. Dak), Gökhan Şen (Canberk 70. Dak), Hakan Aydın, Muratcan Öncü, Aykut Çift, Halim Boşnak (Halil İbrahim 46. Dak)

Yedekler: Furkan Köse, Erhan Kaçak, Gökhan Üren, Canberk Dilaver, Samet Hasan Yıldıran, Uğur Demiroğlu, Halil İbrahim Pekşen

Teknik Direktör: Ercümend H. Coşkundere

Sarı Kartlar: Nevzat (Çaykur Rizespor), Aykut Çift (Samsunspor)

Goller: Nevzat (43. Dak), Cumhur (58. Dak) (Çaykur Rizespor)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.