Yasemin ÖZÇELİK

Yasemin ÖZÇELİK

YİNE ÖLDÜRÜLDÜK

Demokratik ve özgür bir ülkede yaşıyoruz. Hiç kimsenin, kimsenin hayatına son vermeye hakkı olmadığı bir dünyada. Peki  öyleyse neden bugün üç tane kadın öldürüldü? Eski sevgili, eski koca ve oğul... Peki, ne oldu şimdi? Onlar gömülecek, kınayan cümleler basında yer alacak, sonrasında yarın uyandığımızda yeni kadın cinayetleri ile karşı karşıya kalacağız.

Peki ne yapmalı,  ne yapmalı da buna bir son vermeli?

Kadınların yaşama hakkını ellerinden almak eski filmlerdeki köleliği hatırlatıyor bana. Pırangalı köleler, bacaklarında zincir vardı, zincirlerini çıkarmaya çalışanlar kırbaçlanırdı. Kadınlar köle mi ? Neden sürekli şiddet görüyorlar? Öldürülüyorlar neden? Ve adalet sistemi neden buna caydırıcı bir ceza uygulamıyor? Kravat takıp mahkemeye çıkmak hafifletici sebepten sayılıyor. Lütfen yapmayın ya, lütfen artık dünyadaki tüm kadınların öldüğünü düşünün.

Hiç kadın yok, peki bunu kime yapacaksınız? Erkekler diye genelleme yapmak istemiyorum çünkü en az biz kadınlar kadar bu duruma tepkili birçok erkek var. Ben zaten bu canlı türünün cinsiyeti olduğunu da düşünmüyorum ama nedense hepsi o cins, yeter!!! Gerçekten yeter artık. Evet,kadınlar sabırlıdır; kadınlar dayanır , ama kadınlar güçlüdür de. Bunu unutmayın. Bazen kafam takılıyor:

"Bu erkekleri yetiştiren biz kadınlarız,  nerede hata yapıyoruz da bunlar böyle oluyor?" Sonra bakıyorum ki hata yapan biz değiliz çünkü o erkekleri biz tek başımıza büyütmüyoruz. Küçük çocuklar genellikle annesine sarılır, hep annesi ile birliktedir. Kimse onun annesine dokunamaz, bağıramaz. Belli bir yaşa gelip evden dışarıya çıktıktan sonra ise farklılaşıyor, değişiyor her şey. "Lütfen ! Lütfen ! Ve yine lütfen ! "diyorum.  Artık her ne kanunu çıkacaksa çıksın, her ne yasası çıkacaksa çıksın. Bir günde üç kadının erkekler tarafından öldürüldüğü bir dünyada yaşamak istemiyorum. 
Yine öldük...
Bugün 3 kadın: AylinSözer, SeldaTaş, Vesile Dönmez katledildi.
İsimleri, katilleri değişiyor; vahşet değişmiyor, yeter artık!

Katil eski sevgili, Aylin Sözer. 
Katil koca, SeldaTaş 
Katil oğul, Vesile Dönmez .

Akademisyen Aylin Sözer, İstanbul Maltepe'deki evinde eski sevgilisi olduğu öne sürülen zanlı Kemal Delbe tarafından öldürüldü ve dikkat edince bugün bilinen 3. kadın cinayeti bu. Peki ya bilmediklerimiz...
Birçok kişi şimdi bir sürü kulp da takar bu cinayetlere. "Hak etti." diyen olur. "Doğru insanı seçseydi yani." diyen  olur.
Hemcinslerimizden de o ölen kadınları eleştirerek yerden yere vuranlar bile olur. Ben de diyorum ki her ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın hiç kimse hiç kimsenin hayatına son verme hakkına sahip değildir. Kaza ile adam ölür, ona bir şey diyemem ama bile bile isteyerek, sırf kendisinin istediğini yapmadı diye öldürülen kadınların ahı peşinizi hiçbir zaman bırakmayacak...

Önceki ve Sonraki Yazılar