Yasemin ÖZÇELİK

Yasemin ÖZÇELİK

24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI KUTLU OLSUN

yesemin-ozcelik.jpeg

Haber alma hürriyetinin dönüm noktası olarak nitelendirebileceğimiz 24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile ülkemizde demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım atılmıştır. Bu adımın bir göstergesi olarak her yıl 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.
 .....
Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunu yanlış  bilgilendirilerek yönlendirilmesinin  önüne geçecek
......
Rahat bırakın da işimizi yapalım, gördüğümüzü yazalım, gördüğümüzden anladığımızı yazalım ki yanlışsa duzeltilme ihtimali olsun.

Ama yok!!! 

Onu çekme , bunu yazma ,o yasak , biz çeker size veririz , lütfen kenara çekilin, kadrajıma giriyorsun, gibi küçümseyen küçük görülen davranışlar, yerel basının görmezden gelinmesi , basamak veya reklam aracı gibi kullanılması bütün bunlar işini aşkla severek yapan gazetecinin şevkini kırmaktan başka birşey değil.

Para var mı para ????

Herşey para değil insanlık namına ses olalım diyoruz, sesi olduğumuz kişi yada kişiler sesi duyulduktan sonra gidip başka mecralara ücretli reklam veriyor.
Buda aynı bir konu.....

Sen yapıyorsun çekiyorsun yayınlıyorsun ha birde yadırganıyorsun, ama haber amacına ulaşınca ilk önce seni yadırgayanlar benzer şeyler yapıyor 

Kısaca bu iş zor azizim yumruk ne zaman nerden gelir bilinmez 
Doğruyu yazdığın sürece yanlızlaşırsın ,ama olsun el ayak öpmekten herşeyi fatura etmekteden iyidir yanlız olmak

Bu tarihler formalite özgür basın diye birşey yok

Unuttum!!!

Birde sırf basın sın diye vebalı gibi yanında gizli kapaklı konuşma yapmalar, bazı sosyal projeler de ne kadar özverili olsan da sırf gazetecisin başka kimliğin olamaz gibi dışlanmalar , heryerde de olunmaz ya diyerek sanki o iş her neyse yaptılar da biz yapma dedik gibi çözdüğümüz sorunlardan rahatsız olmalar, aa sizde her faaliyetin içindesiniz diyerek taktir değil rahatsız olmalar vs.vs.

Yok kardeşim yok günümüzde doğru dürüst insan olarak yaşamak zor , özgürlüğü bir yana bırak basın olmak başlı başına zor 

Tingader Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazetecileri Derneği Rize Kadın Kolları Başkanı
Manşet53 Haber Müdürü 
Kopuzlar Vakfı Dergisi Rize Muhabiri 
Çay TV Haber , Zümrüt Rize Gazetesi, Rize'nin Sesi, Habere Tanık Gazetesi muhabiri ve köşe Yazarı Yasemin Özçelik

Önceki ve Sonraki Yazılar