Tuncer ERGÜVEN

Tuncer ERGÜVEN

HASiP KAPLAN,(GELMEYİN BURADA HERKESTE SİLAH VAR )

01.01.2012 Yeni yılın ilk saatlerinde İnternetten gazete haberlerine bakınca TBMM ne üye bir vekil O meclisin güven oyu verdiği bakanlara kaçakçı cenazelerinin bulunduğu köyden mitin konuşması yaparak seslenmektedir.
Bu sözlerin tercümesi .’ ey kürt halkı buraya bakanlar gelirse silahınızı kullanabilirsiniz ‘’ demektedir.
Bunu söyleyerek hem provakasyon yapıyor ,hem de suç işliyor.Tabii BDP lilerin ,KCK lıların ve o bölgedeki belli mihrakların suç işleme imtiyazı vardır.
Aynıu gecenin 1 saat öncesinde Gürcistan sarp kapısından Türkiyeye giriş yapanlar araba bagajlarını araçtan inmeden ,kendileri göstermeden açıyorlar ve muayene memurlarının incelemesine sunuyorlar. Muayene memurundan sonra muhafazadan kontrol var,daha ilerde her an jandarma ve poliste arayabilir.Hani belki aracınıza 10 kg mazot,5 kg et, iki karton sigara almış olabilirsiniz.
Çünkü bunları kaçak eşya olarak sayar,taşıyıcılarını da kaçakçı olarak güvenlik kuvvetleri işleme tabi tutar.
Uygulamada esas olan bagajı ve muayene edilecek
Bu bir devlet görevidir.Yurttaşta buna uyar.Yurttaş arabadan inip bagajını kendisi gösteremez.muayene memuruna güvenmek zorunda.Biz Türkiye tarafında rastlamadık duymadık fakat Gürcü tarafında bazılarının arabasının bagajına 10-12 gram esrar atılıp daha ilerdeki polis muayenesinde yakalandığını ve yıllarca hapis yattığını ve BAŞBAKANIN sayesinde kurtulduklarını bilmekteyiz.Doğu karadenizde hudut kapısından geçiş şekli bu.Peki sınır kapısı dışında geçiş yapan,kaçakçılık yapan,sigara,mazot ,silah taşıyan varmı?yok.Askere ,köye,polisse terör uygulayıp kaçan varmı?yok. Olsa ne olur.O adam orada yakalanır,yakalanamazsa halk ve güvenlik görevlilerince kaçakçı takibi gerekçesi ile öldürülebilir.Cenazesine kim gelir? Sadece yakın akrabaları gelir.Yani kaymakam,valı,millet vekili,bakan gelmez taziyede bulunmaz.Çünkü bu suç bölgede halk arasında ve aile arasında itibarsızlıktır.
Şimdi Hasıp Kaplanın savunduğu ,Demirtaşın esip gürlediği ve suçlarını meşru saydığı yurttaşlarımıza bakalım.Onlar terörist değil mazot kaçakçısı imiş.Ne kadar mazot ka-sigara-silah yanı ne para ederse ,PKK nın kuzey iraktaki kontrol ettiği ,teröristi ve silahlarını sevk ettiği güzergahtan kaçakçılık yapacaksın,suç sayılmayacak.barı kapıda çiçekle karşılasaydık.
TSK doğru olanı yapmıştır.Çünkü mutlaka o bölgede hareket yasağı vardır.Siz o yasağı hiçbir şekilde delmeye kalkmayacaksın.delersen kurşun geleceğini bileceksin.Nitekim gelmiştir.
Bunu PKk organize etmiş veya etmemiş orası önemli değil.Zaten hudut dışındaki ö bölgeden böyle bir konvoyun geçmesi PKK işbirliği ile olur.
Bakınız Hasıp bey.O insanlar masum değil.O insanların katilleri PKK lılar,BDP lıler ve KCK lilerdir.Nedeni , devlet yıllarca PKK öncesinde de ufak tefek kaçakçılığı sınır ticareti kapsamında tutmaya çalıştı fakat sizler istismar ettiniz.
KAÇAKÇILIK YAPMADAN –TERÖRE DESTEK VERMEDEN ,BOYUN EĞMEDEN UĞRAYACAĞINIZ HER HAKASIZLIĞA KARŞI ÇIKARIZ.FAKAT BİR KAMU GÖREVLİSİ HER ŞEYE RAĞMEN GERİDE KALANLARA TAZİYEDE BULUNUYORSA ONA HAKARET ETMEYE ,DÖVMEYE KALKMAYA TAVİZ VEREMEYİZ. ÖZELLİKLE TMMM HÜKÜMETİNİN ÜYELERİNE BU SÖZLERLE PROVEKE ETMENİZE BU DEVLET GÖZ YUMAMAZ VE YUMMAYACAKTIR.
YURTTAŞ OLMAYI ÖĞRENECEKSİNİZÖĞRENMEZSENİZ NE OLUR.SONUÇLARINA KATLANIRSINIZ.SONUÇ NE OLUR.SUÇ UNSURU VAR İSE ADALET ÖNÜNDE HESAP OLUR.AMA DAĞDA SENİN ANLADIĞIN DİLLE KONUŞULUR.ASKERİ HAREKET BÖLGESİNE GİRERSEN ÖLEBİLİRSİN.
 
Devlet sana bana ayrı hukuk uygulayamaz.Sen kaçakçılık yapacaksın masum olacaksın,ben kapıdan geçerken devletein memuruna güvenip arabamın bagajını kendi açıp kendisi kapayacak.eğer ben buna uyuyosam , ve o muayene memuruna güveniyorsam sen 5 defa uyacaksın.çünkü sen ve bölgen sabıkalıdır.
Bizim dedelerimiz de kaçakçılık yaptılar. Ne taşıdılar ve nereden yaptılar. 1919-19222 arası Rusyadan, İstanbuldaki işgal kuvvetleri depolarından silah cephane ve malzeme kaçakçılığı yaptılar.İstiklal savaşındaki TÜRK ordusuna taşıdılar.satıp para almadılar.Nakliye ücreti almadılar ve sen onların sayesinde kurulan devletten Mebus maaşı alıyorsun.
Aramızdaki fark bu sen bunu anlayamzsın.Çünkü gönlünü PKK emrine vermişsin.Gönlünü biz o savaşı yaparken dedelerinin içinde olduğu Kürt teali cemiyetinin rüyasına kaptırmışsın.
Sözü Lazların bir atasözü ile bağlayalım ‘’ NOSİ ŞUKA VARENKİ AR SUTA MEGİTAĞA DO KOMEKÇARE ‘’ YANI AKIL HIYAR DEĞİLKİ BİRAZ KIRIP SANADA VEREYİM...
Önceki ve Sonraki Yazılar