PAZARTESİ SENDROMU


Az ya da çok herkeste pazartesi sendromu olabilir. Pazar gecesinden içimizi bir sıkıntı kaplar. Ertesi günün tasasını bir gün önceden yaşarız. Nedir bu pazartesi sendromu?
          Pazartesi sendromu işini ya da mevkisini sevmeyen insanlarda olur. İşte verim düşüklüğü yaşayanların mutlaka karşılaştığı bir sorundur. İş ortamında kafanıza göre birileri yoksa ve her an hiddet dolu bir patronunuz varsa bu sendroma yakalanmamak hayal olur. Haftanın ilk günü olması hem çalışanlar için hem de evde çalışanlara ya da okula giden çocuklarına hizmet ettikleri için ev hanımlarında görülür. Bu günü uğursuz bellemek yanlış olur çünkü İslam inancına göre pazartesi hayırlı günlerden sayılır. Hz. Muhammed (SAV) bu günü ticaret ve yolculuk günü olarak belirtmiştir.
         Çocuklar, özellikle de okulu seven çocuklar pazartesinin gelmesini iple çekerken çalışanlarda bu günün gelmesini sabırla bekleyen insanlara pek rastlanmaz. Kişiler de tembellikte varsa pazartesi sendromu gerçekten çekilmez bir hal alır. Bunun bir çözümü olabilir mi? Yaşamınızı zorlaştırmaktan ziyade kolaylaştırmayı seçerseniz, olası problemleri gözünüzde büyütmezseniz stresle baş edebilmede başarılı olabilirsiniz her pazartesiyi bir cuma gibi yaşayabilirsiniz. Bu sendroma sebep olan sorunu ancak bunu yaşayan kişi bilebilir? Şimdi söyleyin peki; sizi pazartesi sendromuna sokan sebep ne ?  
Önceki ve Sonraki Yazılar