Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Süper ligde on dört takım hamal gibi çalışıyor dört takım yiyor

 Ç.Rizespor Başakşehir karşında oyuna iyi başladı golü buldu geri yaslanmadı önde bastı, Ç.Rizespor oyunun iki yönünü iyi oynadı belki topa biraz daha sahip olabilseydi sonuç da oyunda daha farklı olabilirdi
Günümüz futbolunda en iyi savunma hücumdur söylemini doğruladı. Ç.Rizespor takımı adeta Başakşeh’i ezdi geçti diyebiliriz.
Sahanın her yerde alan savunmasını toplu ve topsuz iyi oynayan Ç.Rizespor, dört eksik oyuncusu olmasına rağmen Başekşehır’ı Ç.Rizespor takımının elinden hakem aldı diyebiliriz.
Formayı tutmakla penaltı vermek emek hırsızlığından başka bir tarifini edemiyoruz,hadi o penaltıyı verdin ilk yarı verilemeyen Ç.Rizespor’un penaltı pozisyonu bu penaltıya göre on kere penaltı..
Baktığımızda eksik kadrosuna rağmen oyunu iyi okuyan Okan hoca bu müsabakada da tercih etiği oyuncuklar yüzünü kara çıkarmadı, ancak oyuna Mustafa değil de sağ bekte Orhan, orta sahada Abdullah hücumun arkasında Azubuike, oynatılabilirdi oyuncu değişiklerinde de doğru değişiklikler yaptı ancak.
Baktığımızda Mustafa’nın oyundan çıkmasından sonra, Abdullah sağ bekten on liberoya geçti Musa, orta sahanın önüne çıkmaya başladı on liberoda Abdullah ve Azubuike, oynadı aslında Musa, değil de Azubuike biraz daha öne uçuncu bölgeye yakın oynayabılseydı daha doğru bir tercih olurdu, çünkü Okan hoca Azubuike’yı daha önceki müsabakalara orta sahanının önüne denedi başarı oldu oyunu Azubuike öne çektiğinde on numara pozisyonda uçuncu bölge daha yakın daha tehlikeli hale geliyordu, rakip kendi sahasından çıkmakta zorlanıyordu.
Ç.Rizespor takımı ikinci yarıda yaptığı nokta transferler sonrası bu takım çok canlar yakacak demiştik, sarf ettiğimiz görüş kadronun Okan hocanın kalitesini gördüğümüzü doğruladı.
Baktığımızda süper ligde Ç.Rizespor arı gibi vurdu ancak hakemin 90+4 de verdiği uyduruk penaltı Ç.Rizespor takımının iki puanı çalınmış oldu. İlk yarıda Ç.Rizespor takımının yüzde yüz penaltısı es geçti VAR’a dahi gidilmedi
Başakşehir ligin lideri olmasına rağmen Ç.Rizespor deplasmanda oynadığı bu müsabakayı adeta rakip takıma gol pozisyonu vermedi.
Ç.Rizespor takımı bu müsabakada topu ayağına tam olarak istediği kadar tutamadı, topu ayağında biraz daha tutabilseydi müsabakanın seyri ve skoru daha farklı olabilirdi. 
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı oyunun iki yönünü de iyi oynayabilen bir takım haline geldi.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor bu ligin uzarında futbol ortaya koyuyor ancak ileri uç da daha etkili oyuncuları olabilseydi daha iyi neticeler alma noktasına gelinebilirdi.
 Ancak tabı hakemleri de göz önüne aldığımızda tabı ülkede futbol oynamak iyi takım kurup ligde damga vurmak maalesef bazı güçlerin elinde, böyle olunca da ülkede futbol gelişemiyor dar boğaza tıkanıp kalıyor.
Süper ligde on dört takım hamal gibi çalışıyor dört takım yiyor bu ataletsizlik bir an önce giderilmeli yoksa ülkede futbol batağa saplanır.
Son haftalar baktığımızda resmen Anadolu takımları doğranıyor MHK Başkanı Yusuf Namoğlu idi ortalık yandı şimdi yeni başkan geldi hakemler eskisinden yüzde yüz rezalet basın suspus ediyor…
İnanılır gibi değil bazı takımları şampiyonluk potasına sokmak için yapılmadık haksızlık kalmadı.
Rezalet resmen kedi aslanı boğuyor bu kadar rezalet olamaz ya.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar