Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Süper ligde iyi futbol oynayan değil iyi mücadele eden sahada savaşan kazanmıyor

Ç.Rizespor takımında kotu gidişatın sonunda takımdaki eksikler ve bunun yanında geniş kadronun olması Antalyaspor karşısında iyi oyunla değil iyi mücadele ederek kazanmayı becerdi.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı bu müsabakada sahada mücadele eden istekli oyuncularla kurulu bir kadro idi.


Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımı golü bulduktan sonra oyunu bırakıp savunma yapmaya oynayan bir oyun anlayışı bu müsabakada da zaman zaman ortaya cıktı.
Ç.Rizespor takımı topa sahip olduğunda topla oynadığında hızlı paslar yaparak dikine oynadığında golü buluyor golü bulduktan sonra oyunu bırakıyor.


Baktığımızda Ç.Rizespor rakiplere önlem değil, rakiplerin önlem alan bir Ç.Rizespor oyun anlayışı oynamalı. Ç.Rizespor savunma futbolu oynamamalı rakibine savunma yaptırmalı. Bir gol yerse 2 atmayı düşünmeli. Bir gol atınca ikinci golü aramalı. Aslında bu güç Ç.Rizespor da var 2 yerse 3 atmayı düşünen bir oyun düşüncesi bu olmalı günümüz futbolu rakibinden korkmadan önde basıp önde oynamalı.


Baktığımızda Ç.Rizespor takımı korkak oynatılıyor zaman zaman Tomas hocanın kenarda çaresiz kaldığı oyuna oyuncu hamlelerinde oyunu okuyamadığını görüyoruz.
Ç.Rizespor takımı kadrosunu Tomas hocanın kullanamadığını izliyoruz.
Baktığımızda Antalyaspor müsabakasında ikindi yarıya Michalak,Samudio değişikliği önemli bir değişiklikti birinci golü bulup ikinciyi düşünen hücuma hamle yapan Antalyaspor’u zora sokan bir değişiklikti.


Ancak Ç.Rizespor takımı topa sahip olamıyordu orta saha adeta rakibe topu verip geriye kaçıp defans yapıyordu ki oyundan Tunay alındı, Tunay hücumun arkasında oynuyordu yerine Doğan oyuna alındı hücum güçsüzleşti o bölgede oynamayan Doğan orda oynatılınca takım eksik kaldı Antalya Ç.Rizespor takımının üzerine gelmeye başakladı. Bu noktalar önemli takımına oyuncu değiştiriyorsun rakibe avantaj sağlıyorsun.


 Bu durumda yedek kulübende olan oyunculardan ya   Donsah’ı alacaksın yâda Mitat’ı çünkü sana bu noktada o bölgede ayağına top tutabilen oyuncu lazım,  Donsah ayağına top tutabilen iyi top kullanabilen bir oyuncu. Mithat topla gidebilen çabuk top kullanan bir oyuncu bu iki oyuncu yanında varken Doğan’ı hücumun arkasına aldığında maçı zora sokmuş oldun az kalsın maç gitme noktasına geldi.
Baktığımızda Tomas’ın bu tur aksaklıklar yaparak oyuncu değişikleri takımı zora sokuyor, bezende nokta oyuncu değişikleriyle takıma katkı sağlıyor bunun sonunu da aynı getirebilirse iyi olacak kenarda daha canlı daha takıma hareket katacak vücut dili olmalı maçı daha yaşamalı bunu futbolcular kenarda Tomas’da görmeli.


Baktığımızda Ç.Rizespor takımı sahada savaşmalı rakibi beklememeli kendi yarı sahasında bekleyip rakibe savunmayı düşünmemeli bir kere oyun anlayışı bu olmalı. Süper ligde iyi futbol oynayan değil iyi mücadele eden sahada savaşan kazanmıyor.


Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımı kadrosu kotu değil ligdeki sıralamada çok kutu değil ancak daha iyi olabilirdi, mesela rakiplerin oyunundan olacak mağlubiyetler kendi teknik direktörünün hatalarından olmamalı,.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda sezon başında da belirtmiştik Ç.Rizespor takımı gelişirse Tomas da takımla birlikte gelişir üstüne koyarsa her şey daha iyi noktaya gelir ancak Tomas  takımla birlikte gelişemedi aslında çok bilgi birikimi olan bir geçmişi var bunu takımına yansıtması gerekiyor zamanla belki adım adım gelişebilir az zaman az sabır.

Baktığımızda gecen sezonlara baktığımızda Ç.Rizespor çokta kötü  durumda  değil yeni bir takım yeni bir hoca ile başlandı .. Ç.Rizespor taraftarı çok abartıyoruz bir anda bu takımdan şampiyonluk bekliyor havasına girdi. Tamam, hocada ve takımda hatalar eksikler var inşallah daha iyi olacak daha sabırlı daha birlik ve sakin bir şekilde destek zamanı Ç. Rizesporlu canlar.


Baktığımızda taraftarın astığı istifa afişleri ve Başkana sataşmaları kesinlikle yanlış buluyorum katılan olur katılmayan olur bu benim düşüncem. Bu takıma öyle kolay Başkan bulunmuyor 25 senedir kongre üyesiyiz, iki Başkan tanırım biri Ekrem Cengiz biri Hasan Kartal. Benim her ikisiyle de kongrelerde bir merhabalaşmamız olmuştur haricinde tanımam bilmem. Benim gördüğüm Ç.Rizespor için varını yoğunu ortaya kayan başkanların ikincisi şuanda takımın başında eksiklerini eleştirelim ancak Rize’nin değerlerine sahip çıkalım. 


Biz neler çekmişiz yeri geldiğinde kongrede Ekrem Başkanla 3 lige düştüğümüzde ağladığımız zamanlar olmuştur ne Başkanlar görmüşüz ahhhh ahhh. Benim âcizane görüşüm hataları eleştirelim ancak herkese hak ettiği değeri verelim. Şuanda bana göre başkan tek başına savaşıyor yönetimde olanların varlığından kimsenin haberi yok yazıktır günahtır ortada bir suru emek var lütfen arkadaşlar. Bunlar benim görüşüm katılan olur katılmayan olur saygımız vardır…


Baktığımızda takılmışız yılmaz Bal’a arkadaşlar Bal bu kulübün elamanı transfer çalışmalarında oyuncu belirlenir başkan ve yönetim bu oyuncuyu değerlendirir Bal ‘a görev verilir Bal gider oyuncuyla anlaşır Bal tek başına bir şey yapamaz .


Yönetimde Bal’ın yaptığını yapacak bir kişi yok Başkan bunu bizzat açıkladı Bal’ın yapacağını yapabilecek bir adam bulun var mı yok. Bu işleri gidip başkan yapamaz lütfen arkadaşlar daha sakın daha bilinçli yorumlar yapalım ortak menfaat Ç.Rizespor’un menfaatidir bu noktada buluşalım kaza gelmeyelim değerlerimize sahip çıkalım yanlışlarını eleştirelim ama kırıp dökmeyelim lütfen…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar