Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Süper ligde Ç,Rizespor ateşi

 Ç,Rizespor Malatyaspor müsabakasına iyi başladı iyi bitirdi.
Baktığımızda Ç,Rizespor takımı daha önceki yazılarımızda belirtmiştik ikinci yarının bütün maçlarında oyuna iyi başlıyor golü atıyor geri yaslanıyor. 
Bu müsabakada da aynı oyun devam etti Ç,Rizespor çok boş pas yapıyor, bu boş pasları rakibin üzerine doğru yapabilse daha faydalı olur düşüncesindeyim.
Baktığımızda gelişen günümüz futboluna baktığımızda en iyi savunma hücum yaparak oynanıyor Ç,Rizespor takımında hücum kalitesi yüksek olan oyuncular var en azında oyunu orta sahada karşılayıp hücumda varlığını göstermeli ,geri yaslanarak rakiplere avantaj sağlar Ç,Rizespor takımını  zora sokuyor,kaç maçtır Gökhan’ın kurtarışları Ç,Rizespor’u ayakta tutuyor, bu geri yaslanma hastalığından bir an önce çıkılmalı ,bu oyun anlayışı ummadık sonuçlara neden olur demedi demeyin..
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Malatyaspor müsabakasında Okan hoca takımın geri yaslandığı fark edip oyunda oyuncu değişikleriyle nokta atışları yaptı ve takımı öne çıkardı, ancak oyuncu değişiklerinde geç kaldığını düşünüyorum.
Baktığımızda önceki maçlardan bu maç arasında takımın daha önde oynadığını görüyoruz sanıyorum ileri müsabakalarda oyun anlayışı gelişecek.
Müsabakaya baktığımızda Malatyaspor’un eksiklerine rağmen dikine pas yaprak sahayı kısaltıp rakip kaleye gidişlerine hayran kaldım.
Zaman zaman kıran kırana muadele oldu Ç,Rizespor’un usta ayakları sahneye çıktığında rakiplerin adeta beli kırılıyor. Baktığımızda Okan hocanın oyuncu değişikleri Ç,Rizespor takımını rahatlattı goller geldi.
Baktığımızda oyundan Umar cıktı Seadene orta sahaya geldi Atif sol kenara geçti Azubuike, serbest oynamaya başladı, orta saha dirildi, Boldrin , Samudio, değişikliği Ç,Rizespor takımını kendi yarı sahasından çıkardı takım öne oynamaya başladı,Atif ,  Nakoulma,değişikliği Ç,Rizespor takımına can kattı rakip kaleye adeta hücum hattına geçildi oyunun bitmesine kısa bir zaman kalmasına rağmen iki gol peş peşe geldi geç yığışıklık ancak doğru değişiklikler oldu.
Ç,Rizespor takımının kalecisi, stoperleri sağ sol beki iyi durumda orta sahada dikine ve çabukluğu geliştirmeli daha çok koşmalı diye düşünüyorum.iki bek oyuncusu ofansif anlamada takıma katkı sağlayamıyor çünkü takım geri yaslanıyor.
Hücumda  Boldrin, çok çalışıyor adeta takımı ateşliyor takımın gizli kahramanını diyebiliriz  Boldrin ‘ı hayranlıkla izliyorum, oyunun her yerinde var çok koşuyor çok muadele ediyor iyi top kullanıyor toplu iyi taşıyor adam eksiltiyor can alıcı noktalara top kullanıyor oyun kuruyor.
 Abdullah çok iyi niyetli elinden gelen her şeyi ortaya koyuyor tecrübesini konuşturuyor, Azubuike, sanırım tam hazır değil daha iyi top kullanmalı, ancak Azubuike, sanki forvetin arkasında yanı on numara bölgesinde oynadığında daha faydalı oluyor kanısındayım, çünkü Okan hoca Bursaspor maçında ve Malatyaspor maçında oyunun sonlarına doğru Azubuike, on numara bölgesinde oynattı faydalı oldu oyunu önde tuttu iyi top kullandı gollerde katkısı oldu.
Atif Chahechouhe tam bir usta takımın beyni diyebiliriz harbiden usta bir oyuncu, oyunda topla ve topsuz çok önemli katkısı var.
Vedat çok çalışıyor rakip defansı dağıtıyor diyebiliriz ancak son vuruşlarına yeterli değil, çok çalışmalı.
Umar bu müsabakada sahada yok gibiydi çok forumsuzdu oyuna katkısı almadı dersek yeridir.
Ç,Rizespor önemli bir galibiyete daha imza attı maşallah ikinci yarıya çok iyi başlayıp iyi devam ediyor ikinci yarının lideri durumda, bu haliyle kolay kolay Ç,Rizespor takımının sırtı yere gelmez.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç,Rizespor takımı henüz istenilen noktada değil Ç,Rizespor oyunun genelınde iyi oynamıyor ancak iyi sonuç alıyor.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar