Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Şans Ç,Rizespor’dan yanaydı

 Kayserispor müsabakasın da Okan hocanın takımı tam olarak tanımadığını görüyoruz.
Sezona başlayan ideal kadroya yakın bir kadro ile maça başlayan Ç,Rizespor Kayserispor karşısında vasat bir oyun ortaya koydu. 
Maçın henüz başında rakibin on kişi kalmasından sonra Ç,Rizespor biraz dirilmeye başladı golü de buldu oyunda üstünlük Ç,Rizespor’un elinde idi.
 Ancak sorumsuzca disiplinsiz kontrolsüz bir hareketle Samudio’nun kırmızı kart görmesi her şeyi alt üst etti.
Ç,Rizespor tekrar oyundan duştu ,oyunun başında olduğu gibi orta saha Kayserispor’un eline geçti .Ç,Rizespor bir turlu ayağa oynayamadı aldığı bütün topları Kayserispor’lu oyunculara verdi..
Orta sahada Ali ve Musa vasat bir oyun ortaya koydu, Boldrin, orta sahada yalnız kalınca oda oyundan duştu.
Baktığımızda Okan hocanın ilk on biri henüz oluşmadı, Okan hoca şuanda gelmeden önceki on birle oynuyor.
Okan hoca takımı tanıdıkça daha farklı on bir sahaya süreceğini düşünüyorum.
Baktığımızda bu müsabakada Okan hocanın orta sahada yeterli hamleleri zamanında yapamadığını gördük.
Mesela orta saha etkili olamadı oyun Robin, alınmalıydı, Okan hoca bu müsabakada oyuna hamle konusuna biraz geç kaldı. 
Çünkü Kayserispor iki bir öne geçtikten sonra geri yaslanmaya başladı işte bu sırda  Gladky alınsaydı Kayseri daha da geri yaslana bilirdi, nitekim  Gladky oyuna alındıktan sonra Kayserispor’un geri yaslanması sonucunda orta sahanın boş kalması Ç,Rizespor ‘un  golü geldi, tabı bu değişiklik geç değişiklikti ancak önemli bir değişiklikti.
 
Baktığımızda sezonun en forumda oyuncusu Robın oynatılmıyor neden orta sahanın hızlı oynaması mı düşünülüyor bir turlu anlam veremdik, orta saha geriden oyun kuramadığı ve orta saha top tutamadığı ortada.
 Ç,Rizespor takımı orta sahası topu kontrol edemediğini görüyoruz aslında Robin bu orta sahada oynatılmalı diye düşünüyorum, çünkü Robın top kop kontrol edebilen ayağa oynayabilen yeri geldiğinde adam eksilten oyunu yönlendirebilen bir oyuncu Robin oynatılırsa orta saha işler diye düşünüyorum. 
Ç,Rizespor takımı orta sahası topla oynayamadığını düşünüyorum Kayserispor müsabakasında bir turlu topla oynayamayan, aldığı her topu kaptıran bir oyun ortaya çıkmıştı.
 
Baktığımızda genel olarak Kayserispor karşısında forumsuz bir Ç,Rizespor izledik, sadece mücadele edebilen kontrollü oynayan, pas yapamayan daha çok her alanda topu rakibe verip savunma yapan bir oyun seyrettik yanı Ç,Rizespor takımı alan savunması yaparak oynadı.
Mac gitti geldi Ç,Rizespor takımının önemli kanat oyuncuları sahadan eksildi,bu noktadan baktığımızda Ç,Rizespor önemli bir puan aldı.
 
Rakip Kayserispor’un oyuncusu kırmızı kart gördükten sonra bir anda uç puanın Ç,Rizespor alacağını düşünürken bir anda Ç,Rizespor takımı sahada eksildi maç tekrar Kayserispor’a geçti, Ç,Rizespor’un ikinci golü zekice bir vuruştu ancak bu golde şans Ç,Rizespor’dan yanaydı.
 
Ancak hanı derler ya yenemiyorsan yenilme Kayseri’den beraberlikte kotu bir sonuç değil. 
ancak bu kadro Okan hocanın kadrosu değil, Okan hoca bu takımı tanıdıkça bu kadro daha farklı bir hale gelecektir, mesela Saadane bu takımdan zamanla kesilebilir, çünkü çok kontrolsüz oynuyor olmadık yerde rakibe faul yapıyor, mesela bu müsabakada yaptığı penaltı akıl almaz bir hareket.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu milli takım arası ve sonrası zamanla geçtikçe seyir zevki verecek bir Ç,Rizespor seyredeceğimizi düşünüyorum.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar