Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

İlhan Hocanın Kısa Zamanda Ç.Rizespor’u Ayağa Kalkacağına İnanlardanım

Ligde alınan kötü sonuçlardan sonra Samsunspor müsabakasına ayağa kalkmaya çalışan Ç.Rizespor kendi kalesine attığı golle mağlup oldu.
Baktığımızda iki takım arasında daha çok orta alanda oynayarak gecen müsabakada birkaç gol pozisyonunu Ç.Rizesporlu   beceriksiz oyuncular kale yerine auta gitti.
Oyuna baktığımızda daha çok topa sahip olan zaman zaman Samsunspor du ancak gol pozisyonu olarak her iki kalede de kalecilere çok iş düşmedi.
Oyuna kontrollü başlayan Ç.Rizespor oyunu daha çok geriye yana oynadı ,oyuncularda sorumluk alarak dikine oynayan adam eksilten oyuncu sayısı azdı.
 Aslında Ç. Rizespor kontrollü oynayıp hızlı dikine oyunlarla rakip kalede gol bulmaya çalışan bir oyun ortaya koyuyordu ve başarılıda oluyordu, ancak o oyun maçın sonlarına yapılan değişiklerle yaşandı.
Tabı bu oyunu oynayacak ne stoperler var nede orta saha stoperler geriden topu oyuna iyi sokamıyor orta saha iyi pas yapıp oyunu çabuk yönlendiremiyor, dolayısıyla Ç.Rizespor takımı hücumda atkılı olamıyordu. 
.
Artı sol kenar oyuncusu Zeqiri çalışıyor çabalıyor alıyor veriyor orta yapıyor çizgiye iniyor, sol bek Hojer’de bu müsabakada iyi oynayamadı, bunun gibi takımda çok sorumsuz oyuncular vardı.
 Sağ kanatta bir oyuncu var sokaktan sıradan birini al ondan daha iyi mücadele eder daha iyi oynar adam sanki sahada çıkmış şahide dolaşır gibi dolaşıyor. 
 Bahsettiğimiz Akintola zahmet edipte oynamıyor olacak şey mı arakadalar rakip ceza sahası üzerinden geriye pas veriyor, burada milyon paraları alıyor oynadığı oyuna bakar missiniz adam sahada geziyor geleli doğru dürüst bir maçı yok.
Santrafor oynayan Ali Sowe oyunda hiç yok topu istop dahi edemiyor oyunun hiçbir noktasında yok, bu oyuncuyu İlhan hoca bu kadar oyuna tutmasına anlam veremedik en azdan alternatif oyuncular alındı onlara şans verilmeli.
İlhan hocanın Akintola’ya ve Ali Sowe sabretmesi oyuna tutması hep takıma hem kendine zarar veriyor, Akintola kaleci ile karşı karşıya kaldı topu avuta attı arka direğe yuvalasaydı gol olmuştu.
Geldiğimiz nokta ya baktığımızda yetersiz transferler sonucunda hoca hem çaresiz hem de istenilen transferlerin yapılmayınca ilhan hoca takımdan kopmuş sanki ben öyle görüyorum.
Bizim bildiğimiz ilhan hoca bu değil, çünkü bu müsabakada hocanın oyuncu değişiklerine baktığımızda sanki hoca kenarda yoktu.
 Bildiğimiz İlhan Hoca ne eder ne yapar, yapacağı oyuncu değişikleriyle bu maçın sonucunu değiştirirdi en azından mağlup olmazdı İlhan hocadan böyle bir hamle görmedik. 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu kadroda stoperler ve orta saha bu ligi ne kadar getirir, biliyoruz belki oynadıkça daha hazır hale gelirler.
Zaman bu takımın ilacı olabilir sabırdan başka çare yok. Geldiğimiz noktanın sorumlusu yönetimdir bu saatten sonrada transfer yapılamayacağına göre sabır ve destek.
Ancak İlhan hocaya güvenimiz tam bu müsabakada denk takıma karşı daha kendine gelmiş bu kadroda hangi oyuncunun ederi nedir onu fark etmiştir düşüncesindeyim, daha iyi dersine çalışıp daha adaletli kadro seçimi yapacağını düşünüyoruz.
 Geldiğimiz noktaya baktığımızda maçın hakkı beraberlikti ancak Samsun takımı hiç zorlanmadan golü dahi atmadan galip gelmiştir.
Ortada bir oyun var, daha iyi çalışan bir rakibin karşında gol atacak oyunu alacak istek mücadele sorumluk alma yok hücuma çıkarken geri donup geriye pas vermenin hesabını inşallah İlhan hoca sorar elbet  ve bir daha o formanın hakkını vermeyene forma vermez.
Baktığımızda evet eksikler ve geç transferler var ama İlhan hoca öyle veya böyle takımı ayağa kaldıracaktır, alınan kötü sonuçlar kadar takımın kötü olmadığını düşünenlerdenim.
Evet stoperler ve orta sahada sıkıntı var ,bu iki bölge baskı yiyince çabuk kırılıyorlar, yeni transferlerin takıma katılmasından sonra hücum gücü artınca  stoperler ve orta saha daha rahat oynayacak  .
Bir örnek bir arabanın on çekişli veya araka çekişli olması gibi, futbol takımında da güzlü olan bölge güçsüz olan bölgeye katkı sağlar o bölgeyi çalıştırmayı sağlar diye düşünenlerdenim.
Şöyle takımınızın hücum bölgesi güçlü ise rakipler sana baskı etmekten korkar daha çok size önlem almaya çalışır böyle olancada defansız ve orta sahanız daha rahat top oynama şansına sahip olur.
Ç.Rizespor takıma hazır olarak  Hadziahmetovic ,Ghezza ve Jurecka oynamaya başlamasından sonra diğer oyuncularla birlikte hücum güçlenecek takımın daha rahatlayacağını, Ç.Rizespor’un  rakiplere baslı oyun uygulayacağını İlhan Hocanın kısa zamanda takımın ayağa kalkacağına inanlardanım. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar