Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç,Rizespor maç oynadıkça daha iyi duruma geleceğini düşünüyorum

 Erzurum’da karlı dağların karşısında iki tarafta adeta buz kesti kıran kırana oynanan müsabakada kazanan Ç,Rizespor oldu.
Ara transferde takıma önemli takviyeler kazandıran Ç,Rizespor aslında ara transferde takıma kattığı oyuncularla ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapacağının sinyalini varıyordu.
İki takımın kıran karana geçtiği müsabakada Ç,Rizespor’un kalecisi Gökhan’ın kurtarışları damga vurdu diyebiliriz.
Baktığımızda Ç,Rizespor maça ilk dakikalarda iyi başladı, ancak ilk yarının ortalarında Erzurum hocası Ç,Rizespor’u çözdü, oyunu önde oynayıp önde basmaya başladı ve Ç,Rizespor takımı oyundan duştu savunma yapmaya başladı.
Erzurumspor Ç,Rizespor takımına iki pas etmeye dahi imkân vermedi ve Ç,Rizespor takımı geri yaslandı alan daralttı oyun Ç,Rizespor sahasında oynanamaya başlandı.
Erzurumspor takımının ileri uç oyuncularına Ç,Rizespor takımı maç boyu bir tek pozisyon dahi vermedi, bir tek Erzurumsporlu oyuncunun Ç,Rizespor defans oyuncusun faul yapması sonucu gol pozisyonu buldu oda VAR’ın olması nedeniyle faul olduğu göründü ve gol iptal edildi.
Okan hoca Erzurum’un gol ayaklarının başarılı olabilmesi için alan bulmaları gerekiyordu bunu iyi etüt edip Erzurumspor ileri ucun gol vuruşu imkânı vermediği ortaya cıktı.
Baktığımızda Ç,Rizespor takımı aslında önde oynadığında ayağa oynadığında daha çabuk neticeye ulaşabilecek bir takım, her zamanda bu kadar geri yaslanıp ileri uçta orta sahanın mesafesini uzak tutarak oynamak aslında doğru değil bu oyun anlayışı her zaman tutmaz, rakiplere şans vermiş durum gelir.
Aslında Ç,Rizespor takımının teknik olarak güçlü ayakları var bu takım savunma yapmamalı bu takım savunma yaptırmalı, yanı oyunu orta alana karşılamalı orta alanda baskılı oynamalı.
İkinci yarıya Ç,Rizespor takımı daha önde oynamaya daha öne çıkmayı başladı Okan hoca hücuma oyuncu aldı ve bu hamle Erzurum’u psikolojik olarak geriye itti.
 Bu oyuncu değişikliği önemli idi Ç,Rizespor takımı oyuncuların kafalarında sanki biz buradan uç puan alabiliriz psikolojisi yarattı ve takım golü düşünmeye başladı. Oyuna giren Nakoulma’nın oyuna girmesi sonarsında takım ateşlendi topla beraber Ç,Rizespor takımını Erzurumspor yarı alanına taşınmaya başladı ve Nakoulma Ç,Rizespor un ileri üçüne hareket getirdi neticede yaklaşık on dakika sonrasında Nakoulma’nın çabası sonucunda gol de geldi, Okan hocanın Nakoulma hamlesi önemliydi.
Ç,Rizespor adına futbol adına iyi futbol oynadı dememiz mümkün değil oyunun büyük bölümünde aldığı her topu Erzurumlu oyunculara verdi savunmaya geçti, ancak Ç,Rizespor takımı doksan dakika iyi mücadele etti adeta ayağa kafa koydu Erzurum’u yordu bulduğu bir pozisyonda golü buldu çok önemli hayatı değerinde üç puanla deplasmandan dönmeyi bildi.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar