Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç,Rizespor Lig Sonuna Kadar Mağlup Olamaz

 Ç,Rizespor süper ligde Devrim yapıyor, Ç,Rizespor tarihi başarılara imza atıyor.
On maçtır yenilgi yüzü görmeyen Kayserispor’a karşı çok iyi oyun ortaya koydu.
Ç,Rizespor takımı bundan önceki müsabakalarda bir gol atıp geri yaslanıyordu, son bir kaç maça baktığımızda oyunu biraz daha önce karşılamaya başlamıştı önde oynuyordu, bu müsabakada bir gol attı geri yaslanmadı, ikinci golü aradı ikinci golü buldu, uçuncu golü aramaya başladı, önde oynayınca oyuncuların kaliteleri ortaya çıkmaya başladı.
 Önceki yazılarımızı okuyanlar hatırlar bizim anlatmak istediğimiz buydu, Ç,Rizespor galibiyet almasına rağmen eleştirilerimiz devam ediyordu çünkü biz tabelayla bakıp yorum yapmıyoruz sahadaki oyuna bakarak yorum yapıyoruz. Ç, Rizespor böyle oynamalı oyun anlayışı bu olmalı geri yaslanmayıp hücumda savunma yapmalı yanı oyunu ikinci bölgede karşılayıp uçuncu bölgede oyunu yaslayıp baskı yapılmalı, top daha çok kendine olmalı topa sahip olmak çok önemli.
 Ç,Rizespor takımı bundan önceki müsabakalarda oyunu daha çok neydi bir gol atıp geri yaslanıp aldığı toplarla hızlı hücuma çıkmak, yâda aldığı her topu rakibe kaptırıp geri yaslanmak işte bu hastalıktan Kayseri maçından tamamen çıktığını gördük.
Ç,Rizespor Kayserispor müsabakasında seyredenleri adeta mest etti, neden çünkü oyunu önde oynadığında kaliteli ayaklar ortaya cıktı, Ç,Rizespor çok iyi bir oyun ortaya koydu önemli bir galibiyete imza attı.
Baktığımızda Ç,Rizespor bu oyunu devam attırsın bu ligde yenemeyeceği takım yok belki büyük laf ediyoruz ancak gerçekler bu, Ç,Rizespor lig sonuna kadar mağlup olamaz diye düşünüyorum.
Ara transferde yapılan devrim transferlerle süper lige damga vurmaya devam eden oyuncular, her maç üzerine koyarak sahada futbol zevki vermeye devam ediyor.
Baktığımızda sahaya sunulan kadro ve oyuncuların gelişimleri ve oyun içindeki yardımlaşma ve hırs ve mücadeleye baktığımızda Okan hocanın dersine çok iyi çalıştığını görüyoruz.
Baktığımızda Ç,Rizespor oyunu önde oynadığın da kaliteli ayaklar ortaya cıktı Okan hocanın çalışması bilgisi birikimleri oyuncularla örtüştü ve takım meyvelerini vermeye başladı.
Okan hocanın oyunu okuması doğru oyuncular değiştirmesi de önemli bir faktör.
Mesela Kayserispor’da Hikmet Karaman risk aldı defanstan oyuncu dışarı aldı hücuma oyuncu oyuna aldı defansı üçledi orta sahayı dörtledi hücumu üçledi  risk aldı ,buna karşılık Okan hoca defansa değil de hücuma değişiklik yaptı ne demiştik en iyi defans hücumdur işte bu kalite tesadüf değil demek ki..
Geldiğimiz noktaya baktığımızda takımın her bölgesindeki oyuncular hatasız oynuyor mesela bu müsabakada Abdullah sağ bek oynadı ben mesela bunu eleştirdim elinde sağ bek oyuncun varken neden başka pozisyonun oyuncusunu oynatıyorsun, ancak takımın bütünlüğü Abdullah’ı mahcup etmedi genelde iyi oynadı.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar