Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’un ligde kalma umutları yeşeriyor

Her iki takım adına temposuz gecen müsabakada Ç.Rizespor daha çok istedi ve kazandı.

Baktığımızda Ç.Rizespor müsabakanın ilk yarısında rakibe karşı etkili bir oyunun ortaya koyamadı adeta iki takım da bir horoz doğuşunu andırırcasına ilk yarı sona erdi.

İkinci yarıda Ç.Rizespor rakipten daha çok galibiyeti arzu etti daha hücumu düşünüyordu ve kanat oyuncularının biraz daha gayretli olması ve orta sahanın ilk yarıya oranla daha hareketli öne doğru dikine oynaması sonucunda gol geldi.

Teknik direktör Hamzaoğlu’nun ilk on biri ideal bir on birdi ancak oyuncu değişiklerinde tuhaf oyuncu değişikleri yaptı sanki oyuna bakıp oyuncu değiştirmedi, maçtan önce yapacağı oyuncu değişiklerini hazırlamış gibiydi.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımının yetersiz kadrosu bu müsabakada da bas bas bağırıyor defans bölgesi ve kanat oyuncuları ileri ucu etkili olamıyor.

Ç.Rizespor ligin ilk yarısında yirmi puana yaklaşabilirse ara transferde iyi transferler yapacağını düşünüyoruz.

Asıl lig ikinci yarı başlıyor bu ligde tuhaf şeyler yaşanabilir takımınlasın forum düşüklükleri ve ekonomik sıkıntılar yaşanabilir.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor hangi maç ne yapacağı belli olmayan bir oyun ortaya koyuyor, cunku oyuncuların forum düzeyi ne derece olduğu an meselesi ve maç maç fark ediyor.

Ç.Rizespor takımı defansı da sağbek sıkıntısı yaşanıyor stoperler de keza aynı stoperler belki çok top kesiyor görünüyor ancak kesilen toplar rakibe atılıyor, orta saha son yıllarının en iyi orta sahası diyebiliriz kalabalık ve kaliteli ayaklar var, ancak bir varlar bir yoklar, santrafor sıkıntısı de var tabı, hanı bir laf var atanınla tutanın iyi olacak zaman zaman Gökhan’da forumsuz.

Özetlediğimizde Ç.Rizespor Kayserıspor karşısında kontrollü bir oyun ortaya koydu gol yememeyi birinci planda tuttu, orta sahaya iyi kullandı rakibi kalesine çok yanaştırmadı gol pozisyonu vermedi, golü bulduktan sonrada yaslanmadı aynı oyunu devam ettirdi oyunun kornolunu elinden tuttu.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda çıplak gözle izleyemediğimiz Ç.Rizespor’un ligde kalma umutları yeşeriyor alınan galibiyetler ve sahada istekli mücadele eden savaşan bir takım ortaya çıkmaya başlaması maç maç üzerine koyan oyuncular ve Hamza hocanın dokunuşları puanları ard arda getiriyor.

Daha öncede yazılarımıza bakarsanız yönetim bazında belirttiğimiz bazı noktalar yapılanınca takımda kıpırdama sorumluluk alma görüntüsü ortaya çıkıyor.

 Tekrar hatırlatmak gerekirse önceki yazılarda belirttiğimiz takımda başıboşluluk var Başkan Ç.Rizespor’a yakın olmalı gerekirse tesislere kalmalı antrenmanları seyretmeli kahvaltılara yemeklere katılmalı uyarılarında bulunmuştuk.

 Başkan kendini takıma bir gölge gibi hissettirip disiplini ciddiyetini hissettirmeli. İşte bunlar bu günlerde olmaya başlamış Kayseri maçı öncesi Başkan antrenmanı seyretmiş olmak meyvelerini veriyor.

Burada geçmişte de bunları yaşamıştık Başkan takıma yakın olmuş ,her şeyin değiştiğini defalarca gördük bu günde görüyoruz..

Geldiğimiz noktada aşı olmadığımızdan dolayı Ç.Rizespor müsabakalarını çıplak gözle izleyemedik, ancak TV den baktığımız kadarıyla gelinen nokta iyiye gidiyor. Sezon başındaki yanlışlardan ders alınıp, ilk yarıda yirmiye yakın puanlarla Ç.Rizespor yönetiminin ikinci yarıda yapacağı nokta transferlerle bambaşka bir takım ortaya çıkacağına inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar