Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’da umut var o ışık yok

Ç.Rizespor Kayserispor karşısında son zamanların en istekli ve önde oynayan bir oyun ortaya koydu, ancak savunma dörtlüsünün bu ligi taşıyamayacağını bu müsabakada da gördük.

Oyun olarak iyi bir mücadele ortaya koyan Ç.Rizespor takımında Bülent hocanın ilk on biri ve oyuncu değişikleri iyi değildi.

Baktığımızda Ç.Rizespor takımında öyle ve ya böyle bu kadroda mutlaka yararlanacağınız bir Boldrin oynamalıdır Boldrin varken Sabo’yu oynatan hocayı ben şahsen sorgularım. Bolasie’ya bu kadar şans vermek neden neye göre bu kadar oynatıldı takıma ne verebildi bu da başka bir soru işareti tabi,soru işaretleri çok saymakla bitmez .
 
Sisse kaç hafta oynatıl ilk on bire şans verildi neye göre takıma ne katkısı var Palo bu takımda en azından daha etkili tabı yeterlimi yetersiz ama en iyi santraforunuz Palo.

Nedense bu takıma gelen hocalarda tuhaflaşıyor, giden hocalarda, demek ki bu kulüpte başka olumsuzluklar var yanı yönetim eksikliği var kadro eksikliği var çünkü hocalar çaresiz kalıyor.

Ç.Rizespor takımı ta ligin başında küme düşer sinyali yapılan transferlerle veriyordu zaten, bu kadronun mucizeler yapacağını kimse beklemiyordu.

Bakıyorsun bir maçta sahada isteksiz ligi bitirmiş durumda mücadele etmeyen bir takım acaba neden böyle. Bir bakıyorsun mücadele eden istekli oynayan bir takım ve yenilen basit goller, e buda oyuncuları etkiliyor oyuncularda bu eksik takımı görüyor motive olamıyor her hafta kendi hatalarından gol yeme noktası herkesi bozuyor tabı bir şekilde.


 
Tabı takımın güçsüz oluşuna hakemlerin darbeleri de etkili oldu.


 
Baktığımızda büyük bir ihtimal takımın düştüğü bu noktada bu noktadan ders alıp alt lig için şimdiden çalışmalara başlanılmalı hat da alınacak oyuncular şimdiden anlaşılmalıdır, aksı takdirde alt ligde de bu yönetim kafasıyla zor anlar yaşanabilir.

Alınacak oyuncuların her şeyi ile ahlakıyla antrenman düzeni ile yaşantısıyla iyi izlenilmeli ve araştırılmalıdır gelecek sezon için yönetim işe şimdiden başlamaları dersine iyi çalışmalıdır, ne kadar iyi çalışırsanız sene için o kadar başarılı olur rahat bir şampiyonluk yaşaya bilirsiniz. Miladı bitmiş çöp oyuncuların alınmamalıdır menajerlerin video izlettikleri oyuncular alınmamalıdır.

Bu saatten sonra tabı Ç.Rizespor takımının Kayserispor karşısında ne yaptı nasıl oynadığından çok küme düşmenin üzüntüsü yaşanıyor.


 
Şimdi bakıyorsun lige haftalaradır lige kalmak için umut var ama o oyun o mücadele o hırsı göremiyoruz dolayısıyla Ç.Rizespor’da umut var o ışık yok.

Aslında Ç.Rizespor takımının küme düşmesi daha zor iken sezon başı yapılan planlama takımı tepe takla etmiştir yanı zor olan yapılmıştır.

Baktığımızda futbolda konuşmaktan çok icraatın başarılı olduğunu herkes tarafından bilinir.

Bir yönetim kurulu başkanından yöneticilerinden birlikte tek yumruk olmalıdır birlikte çalışmalı mesela biz bu birlikteliği göremiyoruz, ben yaptım ben bilirim yönetim kuruluna danışmadan, yâda yöneticide futbolu bilmeyenlerle olmaz olmadı bunu daha defalarca tekrar etmeninde bir faydası yok.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda bir yönetim takımını kendi kurmalıdır eksikleri kendi görmelidir her gelen hocaya doldur boşalt yaptırılmamalıdır.

Mesela sezon başı bizim gibi feryat edenler hiç kale alınmadı bu millet neden feryat ediyordu hele hele bu defans dörtlüsüyle bu ligde kalınmaz bunu defalarca haykırdık.

Orta saha ve ileri uç bu ligde en azından kalabilirdi ama şu defans dörtlüsüyle bu lige başlayan yönetim bana hikaye anlatmasın bu defans dörtlüsüyle lige başlamışsan futbol bilgin yoktur kimse kusura bakmasın.

Ara transferde aynı anlayışla takıma katkısı olamayacak oyuncular alındı, takımın bazı bölgeleri resmen çöple dondu e bu kafayla lige kalmanız mümkün mü?

 Hiçbir şey yapamıyorsanız alt ligde takiminde banko oynayan oyunculardan alırsınız seçerseniz seyredersiniz alınan çöplerden iyi katkıları olur.
 
Bu kadar futbolun içinde olan Başkanın Ç.Rizespor’a geldiğinde Ç.Rizespor süper ligde şampiyon olur derken, bu kadar futbola yapancı olduğunu görmek doğrusu herkesi şaşırttı.

Baktığımızda Başkanın iyi niyetli olduğu elinden geleni verdiğini başarılı olmak istediğini görebiliyoruz ancak futbolu, futbolu bilenlerle yönetmelisiniz hiç bir birikimi olmayanlarla olmaz.

Cumhurbaşkanımızın bir lafı var yalamalar yaltaklar ak babalar bazen etrafımı sarıyor bazen onumu göremiyorum işte bu nokta çok önemli bu işte samını olan işin ehli olan kişilerle çalışmak gerekir hele hele de sizin gibi futbolun içinde olan biri bu hatalara düşmemeliydi.

Ç.Rizespor’a önce tabanca gibi yönetim sonra tabanca gibi takım bu nokta çok önemli.

Körü körüne yapılan yanlış transferlere yanındaki insanlar karşı gelmelidir yanı bu insanlar futbolu bilmelidir.

Nedir hocalık yapmayan eski futbolcular yönetime alırsınız senin yönetimin futbolu bilgisi olunsa seninde başkan olarak yükün azalır.

Önceki ve Sonraki Yazılar