Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’a önce iyi bir yönetim transfer gerçekleşmeli

 Trabzonspor müsabakasında sahada hiç gayret göstermeyerek adeta oyuncular takımın düşmesini razı olan bir oyun anlayışı görüntüsü sergiledi.
Oyun olarak futbol adına Ç.Rizespor için elde tutulabilecek hiç bir şey bulup yazamıyorum.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımını yönetim adeta batırmış bitirmiş kaçmışlardır.
Kalkavan dönemini mumla arar durumdayız, geldiğimiz noktada rezalet.
Baktığımız Ç.Rizespor takımına ilk transferi yönetim olmalı, iyi bir yönetim oluşmazsa bu takıma kimi alırsanız alın ne hoca nede oyuncular faydalı olabilir.
Bir kere Ç.Rizespor’un başkanı ve yönetim kurulu Ç.Rizespor taraftarı olmalı, yoksa bu iş de başarılı olma şansın yok, Ç.Rizespor takımının başkanı ve yönetim kurulu başka takımların taraftarı kesinlikle olmamalı.
Ç.Rizespor yönetimine Rize’de yaşayan eski Ç.Rizesporlu oyuncuların alınması gerekir, en azında Rize ayağında alt yapıdan gelen oyuncuları takıma katma adına yararlı olacaklarını düşünüyorum.
Baktığımızda bu kulübün futboldan anlayan bir yönetimi olmalı, yanı gelen her hoca bu kulübe doldur boşalt yapmamalı.
Futboldan anlayan yönetimle oturulup takım kurulmalı, kulübün bir sistemi olmalı, gelen hocaya bir kaç oyuncu seçeneği verebilirsiniz ancak takım komple doldur boşalt olmamalı.
Kulüp yöneticileri çoğunluğu yâda futbola bakan kısmı bir kere futbolu iyi yönetmek zorunda, gerek alt yapı gerek, a takım da hocanın önünde olmalı, hocalara kulüp teslim edilmemeli yanı hoca takıma geldiğinde takım doğru oluşturulduğunda hocanın yapacağı şey takımını hazırlayıp maçlara çıkmak olacak, kulüpte herkes işini yapmalı.
Geçmişte alt yapıdan çok sayıda oyuncu alt yapılarda senelerce tutuldu ve o çocuklardan faydalanmayıp futbolu bıraktırdıklarına çok şahit olduk, alt yapıdan gelen o oyuncular, a takıma katılsaydı yapılan bu transferlerden en kötüsü daha iyi futbol oynardı alt yapı oyuncuları, paralar carcur edilmezdi.
 Yazıktır bu kadar transferler yapıldı bu kadar paralar carcur edildi inanın o altyapıdan gelen oyuncuların bu takıma kazandırılsaydı, bu kulüp daha iyi noktadaydı hem borcu yoktu hemse elinde çok sayıda oyuncu olmuş olurdu.
Her gelen hocaya kulüp teslim edildiğinde hocalar menajerlerle ortak devamlı para için kulüplerine oyuncu aldırıyor bu transferlerden para kazanıyorlar, dolayısıyla alttan gelen oyunculardan faydalanmak istemiyorlar.
İşte buna dur diyebilecek futboldan anlayan bilen yönetim kurulu olmalı.
Bu kulübe gereken her şeyi yapan Rizeli siyasi büyüğümüz ne hikmetse, bir turlu Ç.Rizespor sevdalısı işi bilen bir insan bulunamadı, bu kulübe gelen herkes bu kulübü kullandı bu kulübe ihanet etti bırakıp kaçtı. 
Bir örnek vermek istiyorum Allah için Ozan Papaker diye bir oyuncu vardı alt yapıdan gelen bu oyuncu bu oyuncuya  şans verilseydi senin Vedat’ından da Gladkyy’ından da bu takıma faydalı olurdu,işte gelen hocaya bu noktalarda dur denilmeli  ..
 
Baktığımızda bir başka nokta ise alt yapılarda torpilli oyuncu alınmamalı yöneticinin yakını, iş adamının yakını, tanıdığının oğlu, anlayışı bu kulübün içinden çıkarılmalı bu anlayış takıma zarar veriyor torpil sahada maalesef oynayamıyor.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda tekrar ediyorum Ç.Rizespor’a önce iyi bir yönetim transferi  gerçekleşmeli,  sonrada gidecek gelecek oyunculara bakılmalı..
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu takımı yapılması gereken transferler sıralayabiliriz.
1, İkinci kaleci. 
2,Alternatif sol bek. 
3, Alternatif sağbek
4.İyi bir stoper.
 5, İyi bir sekiz numara.
 6, Alternatif on libero.
 7,Alternatif sol kanat.
 8. Alternatif sağ kanat.
 9,Hatta iki santrafor alınmalıdır.
 
Baktığımızda takımdan gönderilecek oyuncular söyle sıralayabiliriz.
Kaleci Ujkanı, Ali, Traore, Jach, Gladkyy, Süleyman, Koray, Fink, Vedat.
Belki Süleyman’la konuşup takıma faydalı olma noktasında gönderilmeyebilir,Vedat’ın daha iyi alınamasa alternatif santrafor kalabilir, ancak, diğerlerinin hepsi gönderilmeli bu yazdığımız oyuncuların belki bir kısmı bir ligde oynar diğerleri amatör dahi oynayamaz. 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu saatten sonra iyi bir yönetim oluşabileceğine ben şahsen inanmıyorum iyi transferler yapılacağına da inanmıyorum ,ha gene siyası buğumuz konuya el atar bir şeyler olursa olur  yoksa durum zor ..
İnanılmaz yönetim boşlu var mesela başıma gelen bir olaydan  bahsetmek istiyorum biz kongre üyesiyiz biz üyelere her sene sms gelir hatırlatmak için banka hesap numaraları gelir üyelik aidatlarını ödemek adına.
Bu yıl sms gelmedi tesisleri aradım saat sabahın onu telefonlara cevap gelmedi öğleden sonra aradım cevap geldi ilgili kişiye bağlandım, dedim ki ben Ç.Rizespor’un kongre üyesiyim bize her sene sms geliyordu bu sene gelmedi, yetkili kişi Ç.Rizespor çalışanı bana ne diyor biliyormuşsunuz biz sms çekmeye mecbur değiliz.
Sanki benim işim benim menfaatim Ç.Rizespor’un çalışanı bunu diyor, yanı bu kulüpte çalışanda kulübe yönetici olmuş. Bu bir kaç sene öncede başımıza geldi yine bir aksaklık yaşandı aradık niye böyle dedik yine aynı çalışan arkadaş bana işimi senden mi öğreneceğim diyor üsluba bakın,herkes bu kulüp de aslan kesilmiş ve gelinen nokta bunları aslında özetliyor, inanılmaz bir yönetim boşluğu senelerdir devam ediyor.
Biz Ekrem Cengiz’in zamanlarında biz dernekte yönetici idik çalışmalarımız olmuştur Ekrem Cengiz gibi Ç.Rizespor sevdalısı bir başkan bu kadar senedir görmedim. 
Ekrem Cengiz zamanında takım küme duştu kongre var belki kongrede on, on beş kışıyız, Ekrem Cengiz başkan kürsüye cıktı konuşurken hiç unutmuyorum, dedi ki Ç.Rizespor küme duştu sanki evladımı kaybettim ve gözyaşlarını tutamadı, işte böyle başkan lazım Ç.Rizespor’a, Ç.Rizespor sevdalısı olacak. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar