Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor Sumudica’nın sistem kurbanı oldu

Ç.Rizespor Sivasspor karşısında beklenen futbolun altında bir oyun ortaya koydu.
Baktığımızda Sumudica’nın üç beş iki sistemiyle oyuna başlayan Ç.Rizespor takımı Sivasspor’un kırmızı kart yemesine rağmen doksan dakika rakip kaleye bir şutu dahi yoktu o derece kötü bir oyun sahada vardı.
Baktığımızda tabı Sivas takımın bir kişi eksilmesinden sonra Sumudica oyun sistemini değişmesini bekliyorduk.

Maalesef aynı sistemle oynadı, ancak oyuncu değişikleri ile müsabaka ya devam etti.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Sumiduka’nın oyun sisteminin B planı olmalıydı maç esnasında başka sistemlerle rakip kaleye en azından gol atmak için şut denenmeliydi.

Baktığımızda bu gün Ç.Rizespor Sumudica’nın sistem kurbanı oldu diyebiliriz. Sivas takımın on kişi kalmasından sonra Sumudica ikinci dört dört iki oynasaydı mutlaka gol atardı. En azında kırmızı karttan sonra sistem değişmeliydi. Çünkü Ç. Rizespor bu sistemle kanatları kullanamıyor orta sahayı işletemiyordu, gol pozisyonuna giremiyor ağır kalıyor oyun tıkanıyordu.


Baktığımızda ilk yarı İsmail orta beşlinin solunu iyi kullanıyordu ikinci yarı oyundan alındı, hücumda etkili olan Samudio orta beşlinin soluna alındı Ç.Rizespor’un hücum gücü azaldı, oysa oyundan bir stoper alınıp defans dörtlüye dönse oyuna bir orta saha daha alınsaydı orta sahada dörtlenseydi hücumda ikili zaten daha doğru olurdu. Baktığımızda doksan dakika Soderlund’u oyuna tutmakla hataydı oyuna toplada yoktu topsuzda sanki eksik Sivasspor takımına karşı Ç.Rizespor’da eksik  oynadı oyun,oysa Soderlund’un yerine daha üretici bir oyuncu alınabilirdi ..

Baktığımızda rakip Sivasspor takımı tamamen topu Ç.Rizespor takımına bıraktı savunma yaptı, ancak bu kadar topa sahip olmanıza rağmen rakibe şut çekmemek oyunu çözememek enteresandı.
Baktığımızda Sumudica’nın aslında b planları olsaydı, belki oyuncu değişikleriyle her şeyi denedi gibi görünse de orta sahayı güçlendirip kanatları geliştiremedi çünkü rakip kendi yarı alanına kapalı savunma yapıyordu bu savunmayı ne edip edip açmalıydı.


 Ancak bu sistem Ç. Rizespor için kuru sıkı gibi olmuyor bu sistemi oynayacak oyuncunun yok bu sistemde iki sekiz numaran olmalı maalesef bu sistemle Ç.Rizespor üç aynı tıp oyuncu on libero ile oynuyor olmuyor. Aslında oyuncu kadrosuna göre sistem oynanmalı. Ç. Rizesporlu oyuncular bu sistemi oynamak için kendileriyle mücadele ediyor, mesela Donsah ve Boldrin olsaydı bu sisteme ısrar edilebilirdi.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar