Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor Savunmayla Hücumu Birlikte Yapamıyor

Ç.Rizespor takımı Hatayspor karşısında daha iyi daha diri bir kadro görüntüsü veriyordu.
Ç.Rizespor takımı topa sahip olduğunda topla oynadığında rakibi için tehlikeli bir oyun ortaya koyuyor.
Baktığımızda zaman zaman Hatay karşısında topa sahip oldu iyi de bir oyun ortaya koydu ancak gol pozisyonu bulamadan rakibin kendi kalesine attığı golle öne geçti.


Gole kadar oyunun kontrolü Ç.Rizespor talkımında idi golü attıktan sonra Ç.Rizespor’un skoru kuruma adına savunma yapma hastalığı başladı topu ldı Hatay takımına verdı savunmaya geçti ve Hatay golü buldu. 


Baktığımızda Ç.Rizespor takımı teknik direktörü öne geçtiğinde skoru koruma oyun anlayışı Hatayspor’a avantaj sağladı.


Sahada oyunun kontrolü genelde Ç.Rizespor takımına olduğu zamanlarda bu oyunu gol pozisyonuna girme noktasına yansıtamadı, maçın genelinde istenilen gol pozisyonu Ç.Rizespor takımı bulamadı.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda futbol hatalar oyunu ancak Tomas hocanın Baiano’yu oyundan alması, bize eyvah maç gitti dedirtti ve laf ağzımıza kaldı. 


Çünkü takımda topu ayağına tutan iki oyuncumuz var biri Baiano, diğeri Boldrin.Ç.Rizespor maçın sonları ve topa sahip olması lazım zaman kazanman gerekiyor,siz gidin  Baiano’yu oyundan alın olacak şey mi?..


Tomas hoca oyuncu değişiklerin de dersine iyi çalışması lazım oyuncu değişiklerinde hata yapıyor. Birde öne geçince skoru korumaya oynuyor topu rakibe veriyor savunmaya geçiyor olmaz, bir kere Ç.Rizespor takımı oyunda topa sahip olarak oynamalı bu olmazsa olmazlardan topsuz Ç.Rizespor takımı iyi değil... 
Baktığımızda skoru korumaya oynamak yanlış sen bir kere topa sahip olmalısın biri buldun ikiyi bulmalısın ikiyi buldun ucu aramalısın çünkü sen topla oynadığında başarılısın topsuz başarılı değilsin,..
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı önde oynadığında golü buluyor golü bulunca bırakıyor savunma yapıyor golü yiyor tekrar önde oynuyor topa sahip oluyor yine golü buluyor bu oyun doksan dakika devam etmelidir.


Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımı henüz iyi değil oynadıkça daha iyi olacak ancak Tomas hoca için endişelerim var takımı iyi oldukça kendiside iyi olmalı hamleleri nokta atışı olmalı hamleleri takımını zora düşürmemeli. 


Bunun yanında da Tomas hocaya güveniyoruz tabı, ancak bazen tecrübesizliğinin sonucunda zamansız ve yanlış hamleler yapıyor inşallah kenarda daha rahat olup takımına iyi hamleler yapar.


Geldiğimiz noktaya baktığımızda her hocanın hata yaptığı gibi her hakemin hata yaptığı gibi her futbolcunun hata yaptığı gibi bazen oyuncularda hata yapabiliyor, nitekim kaleci Gökhan da önemli bir hata yaptı bunlar olan şeyler canı sağ olsun,ancak bir oyuncu maç bitmeden maçtan kopmamalı devamlı oyunda olmalı buda Gökhan’a bir tecrübe olsun..


Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor savunmayla hücumu birlikte yapamıyor, savunmayı yapıyor hücumu eksik kalıyor hücuma çıkıyor savunmada eksik kalıyor bu iki oyunu birlikte yaparsa topa sahip olursa topla birlikte oyunda kalırsa bu ligde yenemeyeceği takım yok.


Geldiğimiz noktaya baktığımızda hafta sonu Galatasaray müsabakası var bu müsabakada alan savunması ile birlikte topa sahip olup çabuk ve dikene paslarla Galatasaray takımını mağlup edeceklerini düşünüyorum..
 

Önceki ve Sonraki Yazılar