Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor iyiye gidiyor

Ç.Rizespor teknik direktörü Hamza hoca maç oynadıkça takımdaki oyuncuları tanımaya başladı, gerek on biri gerek oyuncu değişikleri bunun göstergesi.

Baktığımızda Ç.Rizespor takımı iyiye gidiyor sahada daha organize daha mücadele eden daha çok topla oynamaya çalışan dikine oynayan ve ayağa oynayan bir takım hürriyeti kazanmaya başladı.

Tabi skora göre yorum yapmıyoruz görünen oyun ortada Alanyaspor’a karşı sahanın her yerini savunan defans bölgesinde derinlik yaşatan bir takım oluşmaya başladı.

Alanyaspor karşısında haddini bilerek kornolu elden bırakmayan oyunu elinde tutan zaman zaman kenarları kullanan orta sahayı ele alan bir oyun ortaya konuldu.

Neticede Ç.Rizespor Hamza hoca maç oynadıkça oyuncuları daha iyi tanıyor böyle olunca doğru tercihler tercihlerle oyuncular kendi yeteneklerini ortaya koymaya başladı, ezber kadro değil de hak eden formayı giymeye başladı.

Mesela bu haliyle Y.Bolasie bu takımda ilk on birde oynuyordu, mesela Djokovic, oynamıyordu, aslanda bu kadroya yedekte olan bazı oyuncularında katılımıyla daha farklı bir oyun ortaya çıkacaktır oyuncular hala hazır değil.

Alanyaspor karşısında Ç.Rizespor takımı oyuncuları savunma anlamında farklı bir oyun ortaya koydu kaleci Gökhan bu müsabakada daha farklıydı daha toplara pozisyonlara hakimdi defans oyuncuları keza daha derli toplu daha bilinçli bir oyun ortaya koydular.

Orta saha oyuncuları keza öyle orta alanı ellerini tuttu adeta bir şef gibi oyunu kontrol altına tuttular hücum oyuncuları daha çalışkan daha mücadele eden bir oyun ortaya koydular,zaten bütün bunlar olduğu zaman sonuç zaten ortaya çıkıyor ,iyi olduğunuzda iyi alan savunması yaptığınızda kontrollü oynadığınızda olumlu sonuçlar ortaya çıkıyor.

Baktığımızda Ç.Rizespor rakibe önlem almadı oynadığı oyun rakibe önlem aldırdı Alanyaspor’a şans vermedi.

 Takımın orta sahası son yılların en iyi orta sahası olduğunu düşünüyorum ancak kanatlarda ve defans bölgesi henüz yeterince forumda değil, defansın iyi oldu kanat oyuncularında daha forumda olduğunu düşünürsek Ç.Rizespor çok canlar yakar.

Önceki ve Sonraki Yazılar