Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor ilerisi için iyi sinyaller verdi

Ç.Rizespor Fenerbahçe karşısında iyi mücadele etti, adeta ayağa kafa koydu, topu rakibe verip savunmaya geçti, oysa topa biraz sahip olabilse top biraz Ç.Rizespor takımına olabilseydi sahadan iyi bir sonuç ayrılabilirdi, tabı buna hakem müsaade etmeyeceği aşikârdı.
Baktığımızda teknik direktör değişikliği Ç.Rizespor takımına yansıdığını oyuncuların daha hızlı daha tempolu daha istekli oynadıklarını görüldü.
Sahaya çıkarılan ilk on bir ideal bir on birdi oyuncu değişiklerinde ilk oyuncu değişikliği doğruydu diğer oyuncu değişiklerinin bir anlamı kalmamıştı.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor Fenerbahçe karşısında oyunu kendi yarı sahasında kabul ederek alan savunması yapan Ç.Rizespor , rakipten kaptığı toplarla hızlı çıkışlar yaparak gol bulmayı denedi .
Baktığımızda olmadık bir faulden golü bulan Fenerbahçe takımı. Sumudica’nın oyuna Soderlund aldıktan sonra Ç.Rizespor biraz daha topla oynayarak rakibin üzerine gitmeye çalıştı pozisyonlar buldu gol buldu golü verilmedi. 
Baktığımızda müsabakanın hakemi de Fenerbahçe den sonra ikinci rakip oldu, yanı anlayacağınız Ç.Rizespor hem Fenerbahçe’yle mücadele etti hemse maçın hakemiyle.
Ancak hakemin yanlı kararları karşısında, nasıl oynarsanız oynayın buradan galibiyet veya beraberlik almanız mümkün değildi.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımını yıldırmak için ilk başlangıç teknik direktör Sumudica ile başlandı.

Futboldaki bu kirlikler çok sevdiğimiz futbolu bizi ikra etme noktasına getirdi ,milyon dolarlar harcayıp takım kuruyorlar, Anadolu kulüplerini hakemsiz yenemiyorlar sonrada Avrupa’dan beş yediler mi oh deyince kötü oluyoruz. Resmen hakem Ç.Rizespor takımını kolluyor acaba ne bulurum da Ç.Rizespor takımını zora sokarım olacak şey mı?
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor’un sol beki Melnjak, bu sezon çok kotu olduğunu forumsuz olduğunu, bu maçta da fark ettirdi, Sumudica’nın oyunu iyi okuması sonucunda güzel bir hamle yaptı ancak pozisyonu olmayan oyuncuyu o pozisyona oynatmasına rağmen yinede Melnjak’dan  Baiano  iyi oynadı.
Baktığımızda yeni transfer Soderlund’ın kaliteli olduğunu daha ilk maçta fark ettirdi doğru yerlere dikine koşuları topu dikine kanlanması doğru kullanması sahada savaşması iyiyiydi maça Soderlund ile başlanması gerektiğini düşünüyorum.
Baktığımızda yeni transfer Djokovic belki öne çıkmadı ancak nokta transfer olduğu ve oyunda ilk maçında rağmen sırıtmadı.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor yeni teknik direktörüyle Sumudica ile çıktığı ilk maçında belki iyi sonuç alamadı ancak iyi bir görüntü ortaya koydu.
Baktığımızda yapılan uç yeni transferlerin takımda direk oynayacak oyuncular olduğu .
Bu müsabakanın olcu olmayacağı ancak Ç.Rizespor ilerisi için iyi sinyaller verdiğini söyleyebiliriz.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda hakemlerin Türk futboluna darbe vurdu bu noktada.
Ç.Rizespor diri bir takım sahada savaşan iyi mücadele ederek  ezilmeden oynamıştır ilerisi için iyi sinyaller verdiğini düşünenlerdenim..
Geldiğimiz noktaya baktığımızda takımdaki teknik direktör değişikliği geç olmasına rağmen takımdaki hastalıklar ve sakatlıklar sonrasında, yapılan teknik direktör değişikliği yeni oyuncularla takımın iyi bir noktada olduğu söyleyebiliriz.
Salı günü Ç.Rizespor Kasımpaşa takımını kendi sahasında ağırlayacak iyi bir sonuz alacağına inanıyorum Ç.Rizespor iyi yolda.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar