Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor bu kotu oyunla aldığı bir puana sevinmelidir

Süper ligin iki kotu futbol oynayan takımlarının karşı karşıya geldiği müsabakada Ç.Rizespor’da öne çıkanlardan bahsetmek isteriz.
Baktığımızda Sumudica’nın ezber bozan ilk on biri, gölden sonra ilk yarı oyunu rakibe bırakması ve topa sahip olamaması ve korkak oyunu.
İkinci yarıda Ankaragücü takımının skoru koruma geri yaslanışı ve Sumudica'nın oyuncu değişiklikleriyle Ç.Rizespor’un topla oynamaya ortak olması.
 Ç.Rizespor takımı belki biraz becerikli olabilse galipte gelebilirdi. 
Yenemiyorsan yenilme, sonuç iyi oyun henüz istenilen noktada değil.
Baktığımızda müsabaka başlarken herkes Sumudica’nın sahaya sürdüğü on bir konuşuluyor Ankaragücü’nden fark yiyeceği düşünülüyordu.
Baktığımızda sahaya üçlü stoperle çıkıldı oyun düzeni üç beş iki dizilişindeydi zaman zaman oyun beş üç iki gibide oynandı, zaman zaman top rakibe iken beşli defansa da dönen Ç.Rizespor.
Baktığımızda aslında bu oyun düzeni ile oynadığınızda orta sahadaki üçlü topa sahip olma topla berber oynayabilen, topu oyuna dike oynama top tutma ve koşan ve mücadele eden bir oyuncu yapısına sahip olmalı, bunun yanında oyunu öne alıp defans uçlusunun da oyuna katkılarını sağlamanız gerekir, geriden oyun kurma ve orta sahayı daha da güçlü hale getirmesini sağlar, oyunu önde karşılayıp önde oynadığınızda daha da başarılı olabilecek bu  oyun sistemidir .
Baktığımızda Ankaragücü karsında sahaya sunulan on bir doğru ancak oyuncu tercihleri yanlış olduğunu düşünüyorum çünkü orta sahanın üçlüsünde ortada oynayan Abdullah ağır ve topla birlikte adam eksiltmeyen topla rakibin üzerine gidemiyor iyi top kullanamıyor oyunda diri değil hücuma iyi toplar atamıyor, oyunu yönlendiremiyor. Baktığımızda aslında bu sistemde size iki tane sekiz numara lazım ancak Ç.Rizespor kadrosunda ne hikmetse altı on libero var sekiz numara oynayabilen bir oyuncun var oda Donsah, buradan baktığımızda ortanın solunda oynayan Dokovıç oynadı etkili olamadı topla oynayamadı iyi top kullanamadı, ancak orta sahanın sağında Donsah iyi oynuyordu topla birlikte iyi işler yapıyordu golü attı sakatlandı 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda oyuna Yasin’le başlanılsaydı orta sahanın ortasında daha diri daha top kullanılabilen daha öne çabuk çıkabilir ve çabuk toplar kullanılabilirdi .
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı sezon başından bu yana rahat oyunu oynamaya alışkın dolayısıyla oyunu kendi yarı alınanda kabullenen al gülüm ver gülüm paslar yaparak hücuma çıkan bir oyun anlayışıyla oynuyordu, tabı bu sistemle zorlanacak çünkü takım sahada gezerek top oynamayı alışmış.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu oyun sistemi ile oynanan oyunda top rakibe iken beşli savunma top kendinde iken uç savunma, beşli defans oynamanız için daha çalışkan daha savaşan bir semsiye gibi açılıp kapanan bir takım olman gerekir sahada gezerek oynamamalısın, oyunu daha önde karşılayıp önde basmalısın kanatları iyi kullanmalısın kenardaki oyuncuların çok çalışmalıdır ve çabuk seri olmalıdır.
Baktığımızda Ankaragücü takımı ilk yarı tek kale oynadı çünkü Ç.Rizespor buna izin verdi ancak Ankara takımı golü bulamayınca ikinci yarıya hem skoru koruma hemse Ç.Rizespor takımının katı defans yapmasını açmak için oyuna iki çabuk suratlı oyuncularını aldı ve bu sefer Ankara takımı kendi yarı sahasına oyunu kabul edip hızlı oyuncularıyla golü bulmayı denedi tabı buna Ç.Rizesporlu oyuncular izin vermedi.
Baktığımızda Sumudica’nın ikin yarıda yaptığı değişikler ilk kez doğru değişiklerdi takıma faydalı değişiklikler yaptığını gördük ancak oyuncuların üzerinde korku var sahada korkan bir oyun sergileniyor. Ç.Rizespor bu sistemle başarılı olabilmesi için oyuncular çok koşup mücadele etmeleri gerekiyor.
Baktığımızda Ç.Rizespor bu kotu oyunla aldığı bir puana sevinmelidir, Ç.Rizespor takımı oyuncuları çok forumsuz çok tembel alışmışlar sahada savaşan mücadele eden çok az oyuncu var ,Ç.Rizespor takımı tempolu oynamalı sahada çok koşmalar topa sahip olmalı Ç.Rizespor takımının bir eksiği de topa sahip olamamak .
 

Önceki ve Sonraki Yazılar