Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor bir var bir yok

Bir bakıyorsun sahasında kazanıyor bir bakıyorsun deplasmanda aynı oyunu oynayamıyor.

Baktığımızda rakipler sahada yüreğini koyarak oynuyor cıda yükseltiyor Ç.Rizespor hala bir çizgide aheste aheste oynuyor.

Bakıyorsun rakipler eksiklerini hızla tamamlıyor Ç.Rizespor yönetimi transferde aheste aheste davranıyor.

Bir bakıyorsun Hamza hoca oyuncu değişikleriyle maç alıyor bir bakıyorsun Hamza hoca oyuncu değişikleriyle maç kaybediyor.

Hatayspor karşısında belli bir noktaya kadar mücadele eden ancak rakibe karşı oyun üstünlüğünü ele almak için kendini zorlamayan beraberliğe razı bir oyun ortaya koyuluyor.

Başka bir nokta Ç.Rizespor takımı bir turlu şut çekmeyi öğrenememiş, bir takım puanlar alması için gol atması lazım, gol atması için şut çekmesi lazım, rakip kaleye gördüğü her noktada şut çekmen gerekir şut çekme alışkanlığı yok.

 Bir takım nasıl hazırlanır maçtaki eksiklikleri antrenmanda çalışır geliştirir bu eksiklik bir turlu geliştirilemedi, bir futbol takımı maç boyu ne için oynar bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Ligin en az şut çeken takımı olmak tuhaf bir şey tabı.

Hatay karşısında Hamza hoca oyuncu değişikleri enteresan,ilk yarı gol pozisyonu bulmayan takımına oyuncu değiştirerek ve ikinci yarıda Hatay takımının üzerine gelmesine hamle yapıyor çok da doğru hamleler yapıyor ,ancak  oyundan aldığı oyuncuya bakarmısınız, gol atacak oyuncuyu dışarı alıyor öyle ve ya böyle senin takımında 9 gol atan bir santraforun Polo var sen bunu oyundan niye nasıl alırsın sağdan soldan ortadan Hatayı zora sokacak noktaya oyuncular aldın.

E başka bir oyuncu Boldrın’ı oyundan alıyorsun  Deniz’i oyuna tutuyorsun ,oysa Deniz’i  alsan Boldrın’ı orta sahanın hücuma donuk bölgesine sürsen  Boldrın neler yapar, ne eder top tutar faul alır pozisyon yaratır adam eksiltir rakip defansı zora sokar ,şut çeker,Boldrın zaten orta sahanın sağında yanlış yerde oynatılıyor  Boldrın bu takımda serbest oynatılmalıdır,Boldrın   ne kadar kötü oynasa da Deniz’den daha faydalı olur Deniz gibi santrafor oynayamaz ama Palo’nun arkasında oynatırsan neler yapar, oyundan alınan oyuncular yanlış oyuna giren oyuncular doğru ne oldu ilk iki değişiklikte iki doğru iki yanlış.

Diğer oyuncu değişiklerine zaten iş kalmadı, Hamza hoca böyle yaparsa tartışılmaya başlanır Hamza hoca daha cesur daha dikkatli düşünmeli.

Başka bir noktada Hamza hocanın eli kolu bağlı ara transfer zamanı sona geliyor maçlar başlamış hala transfer yok bu noktada Hamza hocanın kafasına rahat değil elindeki malzemede eksikler var Hamza hocayı bu noktada bu takımı nereden nereye getirdi.

 Hamza hoca bazen oyuncu değişiklerinde olmadık maceralar arıyor oyunda devam topu ezen etkili olmayan Alper’i oyuna tutuğu gibi,tamam Boldrın’ı oyundan aldın Alper’i tuttun çünkü oyunda bir top tutabilen oyuncun kalsın diye düşünebilirsin ancak Alper Boldrın’den iyi değildi ..

Geldiğimiz noktaya baktığımızda yapılan iki transfer tabı takıma katkı sağlar alternatif oyuncular olur ancak  bu takıma direk oynayacak kaliteli transferler alınmalı ,çok geç kalınıyor her maç alınacak puanlar ligin sona doğru daha da zorlaşacak ne bekleniyor maçlar başlamış son günlerde yapılan transferlerin çöp olduğunu her zaman yaşanıyor nokta atışları çoktan yapılmalıydı ,bu ligin daha ikinci yarısı yok. Ç.Rizespor’u bu sezon aşı olmadığımız için çıplak gözle izleyemedik ancak TV den gözlemlediğimiz kadarıyla yorum yapıyoruz

Önceki ve Sonraki Yazılar