Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bu takıma gol vuruşları iyi bir santrafor alınsın bu ligde çok canlar yanar

  Ç,Rizespor’a gol vuruşları iyi bir santrafor alınsın bu takım ligin altını üstüne çevirir 
Akhisar karşısında gollere kadar adeta Ç,Rizespor taraftarı öldü, öldü dirildi.
Baktığımızda Ç,Rizespor takımı oyuna iyi başladı, Akhisar’ın bir duran toptan golü bulması sonucundan sonra kırmızı kart yemesine rağmen, Ç,Rizespor takımı Akhisar’ın kalesinde bir turlu etkili olamadı.
 İkinci yarıya Okan hocanın iki oyuncu değişikliği maçı aldı diyebiliriz.
Oyun giren Melnjak. Nakoulma’dan sonra Ç,Rizespor sağlı sollu ve göbekten Akhisarspor’un üzerine gitmeye başladı.. 
Akhisar bu dakikalarda bunalmaya başladı bilhassa Melnjak’ın sol beke oyuna girdikten sonra adeta oyun ateşlenmeye başladı, oyuna hareket getirdi soldan ileri çıkıp oyunculara bağırmaları bana top atın boştayım demesiyle topu önünde buldu şık ve düzgün vuruşuyla oyun adeta alevlendirdi, Ç,Rizespor takımının arda arda golleri gelmeye başladı.
İlk yarıda orta saha işlemiyordu Abdullah aksıyordu, orta sahada Okan hoca o noktayı iyi gördü Abdullah’ı ilk yarının sonlarında stopere çekip Seadane’yı orta saha surdu, oyun bir nebze rahatladı.
Okan hoca ikinci yarıya Aatif’ı orta sananın sekiz numara pozisyonuna çekti,  Petrucci’yı on liberoya oynattı Nakoulma’yı serbest oynattı taktiksel olarak oyun farklı nokta geldi Ç,Rizespor’un oyun anlayışı tamamen değişti Akhisar Okan hocanın hamlelerine adeta teslim oldu…
Ç,Rizespor takımının ikinci yarıda yaptığı kaliteli transferlerin daha ilk müsabakada görüldüğü gibi takımın çıtasını yükseldi.
 İkinci yarının ikinci müsabakasında kaliteli ayaklar kadroya girmeye başladı ve on yedi maç bir galibiyet alan Ç,Rizespor, ikinci yarıda ilk iki maç iki galibiyet ile ligin dibinden uç kademe yukarı cıktı.
Baktığımızda Ç,Rizespor takımı henüz istenilen düzeyde değil yanı bu müsabakada iyi futbol oynadı diyemeyiz ancak Okan hocanın hamleleri ve kaliteli ayaklar maçı aldı dersek doğruyu söylemiş oluruz.
Ç,Rizespor takımı yeni oyuncularıyla oynadıkça daha iyi olacağını görüyoruz.
Daha yaklaşık bir kaç hafta oldu yeni transferlerin gelişi henüz yörenin yemeklere dahi alışmamışken, ilk maçta kaliteleri ortaya koyuyorsa duşunun zamanla bu takımı bu ligde çok neler yapacağını.  
Baktığımızda Ç,Rizespor takımı geriye yaslanmayan kendi yarı sahasında defans yapmayan takımlara karşı daha iyi sonuçlar alacağını düşünüyorum,Ç,Rizespor oynayan takımlara karşı daha iyi netice ortaya koyar, oynatmayan takımları çözmekte de zorlanacağını düşünmüyorum..
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu müsabakada takımın işlemeyişini orta sahadan kaynaklandığını düşünüyorum orta sahada sıkıntı yaşanabilir diye düşünüyordum, ancak yeni oyunculara ve Musa’nın takıma gitmesiyle orta sahada bu aksama giderilir kanısındayım, ancak santraforda bu takımın sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum.
 Vedat ilerde gol vuruşlarında yetersiz kalıyor, yapılan ortalara kafa vuruşu yapmakta yetersiz kalıyor, aldığı topları gole çeviremiyor atılan her top adeta Ç,Rizespor takımın ileri üçünde adeta bir duvar gibi vurup geri geliyor.benim santraforum aldığı topu kaleye vuracak başka düşüncesi olmayacak kafa toplarını kaleye vuracak Vedat’la olmuyor olmaz,santrafor golü koklayacak zeki olacak uyanık olacak, yok arkadaş yok olmaz olmuyor ..
 Bu takıma kesinlikle santrfor alınmalı, eğer Ç,Rizespor’a gol vuruşları iyi bir santrafor alınsın bu takım ligin altını üstüne çevirir çok canlar yakar, bu ligde yenemeyeceği takım olmaz demedi demeyin.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda işte süper ligde kaliteli ayakların olacak ki başarılı olacaksın netice alacaksın, bunun canlı şehitliğini bu sene Ç,Rizespor takımında yaşıyoruz.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç,Rizespor takımı dikine ve çabuk oynamaya başladı, bu oyuna birde baskılı oyunu mücadeleyi sahada savaşmayı katarsa bu takım bırakın lige  kalmayı ligin beş sıralarını zorlarsa  kimse şaşırmasın..
Ç,Rizespor maç oynadıkça bu ligin kasırgası olacaktır benim gördüğüm o ..
Ancak bu müsabakada ilk yarı oynandığı gibi mücadele etmeden koşmadan rakibe baskı yapmadan oyun alınmaz, oyuncu maça asılacak oyun içinde çalışacak, Melnjak’ın oyun anlayışı takımı ateşledi, bütün takım oyuncuları böyle olmalı,Ç,Rizespor’un iyi yolda olduğunu soyleyebılırız..
 
Önceki ve Sonraki Yazılar