Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Aşırı motivasyon Ç,Rizespor’u yakıyor

 Ç,Rizespor’a baktığımızda Beşiktaş karşısında çok iyi hazırlanmış dersine iyi çalışmış bir ekip sahaya cıktı. Ancak aşırı motivasyon Okan hoca geldiğinden bu yana nerdeyse her hafta kırmızı kartlar havada uçuyor.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç,Rizespor bir akrep gibi kendini öldürmeye çalışmasaydı aslanda Beşiktaş çok kotu yakalanmıştı, Ç,Rizespor takımı maçın başından yediği hatalı gol ve Orhan’a kırmızı kart, sonra Rabın’ın hatasıyla gelen ikinci gol, sonrasında penaltı kırmızı kart her şeyi alt üst etti.
 
Baktığımızda Orhan’ın kontrolsüz hareketinden sonra takım on kişi kaldı, ancak bu ligde bu hareketlere sarı veriliyor nedense Ç,Rizespor takımına tereddütsüz kırmızı veriliyor. Orhan topa hamle yapıyor sonra kayıyor ayak yerde taban rakibe geliyor. Beşiktaş’li oyuncu aynı harekâtın daha belirgini ayak tabanı direk ayağa geliyor sarı kart, hakemin ve VAR’ın adaletsiz oluşu Anadolu takımlarını senelerdir yaktığı gibi şimdide yakmaya devam ediyor.
 
Neticede kırmızı katran sonara Ç,Rizespor takımı bir turlu iki pas yapamadı eğer Ç,Rizespor iki pas yapabilse on kişi dahi Beşiktaş’tan puanlar alabilirdi.
 
Baktığımızda oyuna diri başlayan, alan savunmasını çok iyi yapan, Ç,Rizespor on kişiden sonra oyunun kornolunu rakibe verdi rakip oynadı Ç,Rizespor seyretti savunma yaptı topla oynayamadı. Penaltıdan sonrada sahada dokuz kışı kalan Ç,Rizespor sahada yok oldu.
 
Ancak Ç,Rizespor takımında bazı oyuncular çok amatörce hareketlerde bulunuyor, mesela Orhan ve Saadane, bu sezon yaptıkları hatalardan dolayı Ç,Rizespor puanlar kaybediyor bir kere bu iki oyuncu uyarılmalı.
 
Ç,Rizespor da bazı oyuncular sorumluktan kaçıyor bunların başında Süleyman neden sahada geziyor Süleyman, burası çiftlik mi yok öyle burada ter dökmen lazım forman terlemeli.
 
Bir başka nokta ise kalecinin hatalı gol yemesi ya arkadaşlar bu kadar amatörce gol mü yenilir ya ayıptır.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda aşırı motivasyon Ç,Rizespor’u son haftalarda kızartıyor, çünkü Okan hocadan sonra her şeyini ortaya koymaya çalışan oyuncuların olduğunu görüyoruz, bu durumun üzerine durulması ı gerekir.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Beşiktaş’a karşı hakem adaletli yönetim yapsaydı bu maç daha farklı olabilirdi, buradan Ç,Rizespor puanlar alarak dönebilirdi.
 
Baktığımızda Ç,Rizespor takımının eksik oyuncuları ve bu kadar hakemin adaletsiz yönetimine karşı fark yememek Okan hocanın oyun anlayışı takımı ve kenardaki duruşuna bağlıyorum.
 
Olan oldu bundan sonraki müsabakalara bakılması gerekir Göztepe müsabakasın dan mutlak galibiyet alınması gerekiyor .
Önceki ve Sonraki Yazılar