Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

OLAĞANÜSTÜ MÜCADELE VE BİR PUAN.

Ç. Rizespor son haftalardaki istikrarsız oyun ve aldığı sonuçlara son verip, Gaziantep maçında 3 puan; Başakşehir karşısında da gösterdiği olağanüstü gayret sonucunda alınan 1 puanla, başarısını hız kesmeden sürdürdü.
Düşünebiliyor musunuz; İstanbul'a Başakşehir karşısında sahaya sadece 14 futbolcuyla çıkabiliyor. Gaziantep maçında 9, Başakşehir maçında ise 14 eksik vardı.
İşte bu şartlar altında tabii ki Başakşehir; kazanma adına çok daha favori ve galibiyete en yakın görünen takım idi.
Ancak; Ç. Rizespor' un yedek oyuncularının bu denli hırslı ve mücadeleci olabileceğini hesap edememiş olacak ki, öldü öldü dirildi ve bir puana razı oldu.
Aslında Ç. Rizespor sadece defansa kapanıp, şuradan bir puan çıkartalım yeter; hesabını yapmadı. Tabi ki, defansını sağlam tutma gayreti içinde oldu ama; zaman zaman da çok cesurca kontra ataklar yaptı.
Nitekim 49. dak,da Michulak' ın süratı, Hasan Ali' ye mal oldu. Samudio beyaz noktadan, Başakşehir ağlarına adeta füze attı. 0-1
Ç. Rizespor ise gerçekten çok şanssız bir golle beraberliğe engel olamadı.
64. dakikada Mehmet Topal'ın  sert şutu Abdullah'a çarparak talihsiz bir şekilde ters köşeye gidip gol oldu 1-1..
Sonuç olarak: Hasta ve sakatlar dan kalan bunca eksik futbolculara rağmen; mevcut oyuncu kadrosuyla devre arasına kadar ne toplanırsa "Allah bin bereket versin" demekten başka bir çaremiz de yok...Yardımcı hoca Ersin Aka' nın da hakkını vermek lazım. Ona ve ekibine teşekkür ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar