Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

GÜLE GÜLE 2020 ACI YIL!.

2020 Yılı insanlık alemi için müthiş bir yıl oldu. Hiç mi, hiç sevilmedi....
Valla ne yalan söyleyeyim; bu yaşıma geldim, böylesine kara bir yıl ne gördüm, ne de yaşadım. Tabii ki bu olay hepimiz için geçerli.
Evet; son saatlerini yaşadığımız 2020 yılı koronavirüsü ile gelmişti ve virüsü bitirmeden gidiyor.
Uzak doğuda ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan bulaşıcı ve ölümcül hastalık insanlığın yaşamını değiştirdi. Devletlerin ekonomilerini bitirdi ve ciddi şekilde sarstı.
Neler görmedik ki!
Dediğim gibi müthiş bir yıl oldu.
Üretimi olumsuz etkiledi, Eğitimi etkiledi, okuma yazma öğrenmeyi bile geriye bıraktırdı. Devletlerin ve ailelerin ekonomisine acımasız davrandı, birçok insanı aşından işinden etti. Nişan düğün yapacak olanların aşklarını bile ertelemeden geri kalmadı. İnsanları zengin fakir diye ayırmadan çaresizliği ve yaşamın en acı yanını ölümü tattırdı. Paranın, şöhretin ve servetin işe yaramadığını, bilimin çaresizliğini gösterdi.
Hayat pahalılığının hiç olmadığı kadar yükseldiğini, işsizliğin arttığını, milli paramızın değer kaybını, yoksulun daha da yoksullaştığını, sosyal ilişkilerin ortadan kalktığını maalesef 2020 yılı gösterdi.
Tüm bunların yanı sıra yasaklarla birlikte, hayat eve sığar diyerek dört duvar arasında yaşamayı öğretti. Yürekleri insan sevgisiyle dolu sağlık çalışanlarımızın zor şartlar altında özverili çalışmalarının neticesinde neleri başarabileceklerini öğretti.
2020 yılı meydana getirdiği tahribatla kolay kolay unutulmayacak bir yıl oldu ama beraberinde getirdiği sorunlarını da 2021 yılına devretti.
2021 Yılının başta ülkemiz, milletimiz, ilimiz, bölgemiz ve tüm insanlık için sağlık, barış, huzur, güvenlik ve refah içinde geçmesini temenni ediyorum.
Tüm RİZE' li hemşerilerimin yeni yılını tebrik ediyor; selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar