Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Ç. RİZESPOR KENDİNİ GÜVENLİ BÖLGEYE ATTI...!

Bir takım sahaya çıkınca; benim rakip takımdan daha çok puana ihtiyacım var...! Bu duygu ve mantalite ile maça çıkar, sahada belli eder ve uygular ise, kazanma şansı çok olur...
Nitekim Ç. Rizespor bunu Antalyaspor karşısında net bir şekilde gösterdi, uyguladı, maçı da kazandı...
Maça gelelim:
Maç tam 7'de başladı. Rize'de de iftar topu 7:05 de patladı. Tam o saniyelerde de İsmail Köybaşı Antalya da gol topunu Antalya ağlarına patlattı. Yani anlayacağınız, iftara iyi ve iştahlı başladık.
Son 3 maçını kazanamayan Rizespor, Antalyaspor'u; 3'te İsmail Köybaşı, 6'da Fernandi Boldrin ve 65'te ise Erik Sabo'nun golleriyle 3-2 yıktı. Böylece ciddi şekilde bu galibiyet sonrasında kendini güvenli bölgeye atmış oldu.
Remy'nin dönmesi ile birlikte eli rahatlayan Bülent Uygun; "Baskın basanındır".. diyerek, takımına ilk dakikadan itibaren HÜCUM"' emri verdi. İşte henüz 3.dakikada Antalyaspor savunmasının uzaklaştıramadığı topa İsmail Köybaşı ceza sahası yayında ayağının dışı ile vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Boffin'in çabasına rağmen ağlarla buluştu: 0-1.
Yetmedi...!
6'da Remy rakip savunmadan kaptığı topu, ceza sahasına doğru hareketlenen Boldrin'in önüne uzattı. Rize'nin Brezilyalı oyun kurucusu, takım arkadaşı İsmail'e nazire yaparcasına vurdu, farkı ikiye çıkardı: 0-2.
Duran toplar Ç. RİZESPOR'UN canını yakıyor:
İşte bunlardan biri, 33'te Eren Albayrak kazanılan serbest vuruşta topu ceza sahası çaprazından penaltı noktasına ortaladı, Veysel Sarı'nın kafası ev sahibine umut oldu: 1-2. 
 İkinci yarının 65. dakikasında Abdullah'ın savunmanın arkasına yolladığı topu Eric Sabo ceza sahası içinde kontrol edip, sert vurdu: 1-3. Rizespor rahat bir nefes aldı.
Yine duran toptan 87'de Naldo'nun korner topuna vurduğu kafa son dakikalarda heyecanı artırdı: 2-3.
İlk yarıda evinde oynadığı ilk maçı da 2-1 kazanan Ç.Rizespor,  bu sonuçla hem yükselişini sürdürdü hem de rakibine rövanşı vermemiş oldu.
Aynı zamanda da ateş çemberinden uzaklaşmış oldu.
Maç sonrası hocalar ne dedi?
Antalya' nın hocası Ersun Yanal; "Bizden daha istekli ve arzulu bir takımla oynadık. ve yenildik" demiş.. Doğruda demiş..
Demek ki; isteyince oluyormuş!..
Bülent Uygun hoca ise: "Ligin alt sıraları adeta ateş çemberiyle çevrilmiş. İşte alınan bu çok önemli 3 puan, bu çemberin dışına çıkmanızı sağlamış oldu. Önümüzde Salı günü kendi sahamızda Konya maçını da kazanıp, buradan alınan 3 puan perçinlenip, anlam kazanmış olur" dedi..
Sonuç olarak: Çok zor bir deplasman maçından da alınan 3 puan; ligde ciddi rahatlama getirdi. Bundan sonra rehavete kapılmadan ihtiyaç duyulan puanları alıp, hem sıkıntılı bölgeden daha da uzaklaşmak, yukarılara tırmanıp, ligi iyi bir yerde tamamlamak.
Tüm teknik heyet ve futbolcularımızı kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar