Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

BİRİ LİGE DEVAM DEDİ; DİĞERİ VEDA ETTİ...

Bu tarz maçları geçmiş tarihimizde çok gördük, çok yaşadık. Maçın bitiş düdüğüyle bir takım havalara uçar, sevinç çığlıkları atar..Sahanın öbür tarafında ise, ligden düşen takım dramatik bir şekilde sahanın yeşil çimlerine göz yaşı akıtır. Futbolda; neredeyse her sezon sonu yaşanan bu tarz sevinç ve dram olayı bir çok takımın başına gelir.
İşte dün Denizli de bu dram yaşandı. Ç. Rizespor bir puana razı iken, ya da alınacak üç puanla ligde kalmayı tamamen garantilemek amacındaydı.
Diğer tarafta ise kendi sahasında oynamak ve matematiksel olarak ta ligde kalma umudunu taşıyan Denizlispor, mutlak galip gelmeyi ve üç puan almayı hedeflemiş idi...
Ama durum öyle olmadı. Hani; güzel bir deyim var. "Kasap et derdinde; koyun can derdinde"..Aynen öyle oldu. Kazanan kasap oldu.
Oysa maça Denizli çok iyi başladı. Hızlı, tempolu ve bol gol pozisyonlu bir ilk yarı oynadı. Ancak direkler Ç. Rizespor'u korudu.
İkinci yarı Bülent hoca oyuncu değişikliğinde çok güzel ve yerinde hamleler yaptı. Bunun semeresini de gördü. O ilk yarı tutuk ve ne yaptığını bilmeyen bir Ç. Rizespor' un yerine; daha bilinçli, cesur, korkusuz, yürekli bir takım geldi. Dolayısıyla da gol geldi. Zaten bir gol yeterliydi. Onu da sahanın en iyisi Samudii güzel ve düzgün bir kafa vuruşuyla halletmiş oldu.
Netice olarak: Maçı kazanıp sezon boyu ligde inişli çıkışlı grafikler çizen Ç. Rizespor; Bülent hoca sayesinde ligde kalmayı garantilemiş oldu. Maç sonrası Bülent hocanın açıklamaları çok mükemmeldi. Çünkü geçen sezon DENİZLİ'Yİ çalıştırmış ve ora ile olan hukuki bağları nedeniyle küme düşen eski takımına da çok üzüldüğünü ifade etti.
Acısıyla, tatlısıyla bu yıl da ligde kaldık. Bülent hoca ile daha uzun vadeli anlaşarak, zaten kan uyumu da sağlanmış; dolayısıyla hoca sorunu yaşamadan, inşallah seneye daha kaliteli bir takım oluşturarak sıkıntısız yeni sezona girmiş oluruz.
Son olarak; tüm yönetim, teknik heyet ve her bir futbolcumuza, Rizeliler olarak teşekkür ediyoruz.Terlettikleri yeşil- mavi formanın hakkını verdikleri için emeklerine sağlık.

Önceki ve Sonraki Yazılar