Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Emniyet Müdürü Saruhan KIZILAY...

Sayın Emniyet Müdürüm!
Giresun’umuza hoş geldiniz…

Sizler, göreviniz ve taşıdığınız sıfat gereği her ne kadar devletin bir bürokratı olarak şehrimize teşrif etmiş olsanız da,bir Ağrılı da olsanız artık bundan böyle bir Giresunlusunuz ve Giresunluların hizmetindesiniz… 

Sizler herhangi bir daire müdürü değilsiniz!.. 
Sizler, (bizlerin nazarında) Giresunluların huzur, can mal ve emniyet güvenliğinin sorumluluğu omuzlarında olan bir hizmet erisiniz!..

Bundan böyle Giresunluların derdi artık sizlerin derdi, Giresunluların sevinci de sizlerin sevinci olacaktır.

saruahn.gif
Genelde bütün bürokratların, özellikle mülki idarecilerin ve emniyet müdürlerinin atanmaları esnasında kullandıkları bir ifade vardır: “Çalışmalarımızda, kamuoyu adına denetim görevini üstlenen basın mensuplarımızla yakın ve sıcak bir iletişim içinde olacağız. Onların eleştiri ve uyarılarını dikkate alacağız.” 

Klasikleşmiş bu tür ifadeler genelde bir nezaket cümleleri olmaktan öteye gitmez. 
Bizim insanımız (ister siyasetçi ister bürokrat olsun, isterse herhangi bir kişi olsun) umumiyetle hep iltifat beklerler, yaptıklarının güzel gösterilmesinden, alkışlanmaktan hoşlanırlar… “Şu, niçin böyle yapılıyor… Şunu neden böyle yaptınız’ gibi eleştirilerden pek hoşlanmazlar.
***
Basın, kamuoyunun gözü ve kulağıdır… 
Bizler, topluma faydalı olan ve güzel hizmet yapanları tebrik eder, alkışlarız… 
Ancak eksiz ve yanlış gördüklerimizi de yapanları rencide etmek için değil, eksiz ve yanlışların düzeltilmesi için ikaz eder, eleştiririz.
***
Bir özeleştiri:
Bugüne kadar seçilmiş siyasetçilerden (milletvekili olsun, belediye başkanı olsun, meclis üyeleri olsun, teşkilat yöneticileri olsun) seçildikten sonra kendilerini seçenlere gelip de; “nasıl bir vekil, nasıl bir başkan, nasıl bir yönetici görmez istiyorsunuz? Hizmetlerimizi beğeniyor musunuz?” diyen biriyle henüz müşerref olamadık…

Keza bir daire müdürünün (istisnası mutlaka vardır) bir mülki amirin “hizmetlerimizi nasıl buluyorsunuz, bizlerden beklentileriniz nedir?” dediğine de şahit olamadık.
***
Siyasetçi olsun, bürokrat olsun (istisnası çok az olmakla beraber) bizim insanımızın güzel haberleri tebrik etme alışkanlığı pek yoktur!.. Eleştirel yazılara ve konuşmalara anında cevap yetiştirenler tebrik ve takdir yazı ve haberlerine karşılık vermeye pek tenezzül etmezler!..

Ancak onlar bunu yapmasalar da bizler yine de güzel hizmetleri alkışlamaya, olumsuz fiilleri eleştirmeye devam edeceğiz.
***
Saruhan KIZILAY…
1971 Ağrı doğumlu…
İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlamış…  
1989 yılında Polis Kolejinden, 1993 yılında ise Polis Akademisinden mezun olmuş…

Komiser Yardımcısı olarak Kırklareli Emniyet Müdürlüğünde göreve başlamış, sırasıyla Elazığ Emniyet Müdürlüğü, Hukuk Müşavirliği, Ankara Güvenlik Dairesi Başkanlığı ve Siirt Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulunmuş, 2018 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesine terfi etmiş…

1999 yılında Brezilya Misyon görevini tamamlamış, 2007 yılında Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi (TODAİE) Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans yapmış…
***
Oldukça tecrübeli bir Emniyet Müdürü olan Sayın KIZILAY’ın “Geçmiş emniyet müdürlerinden farklı olarak Giresun’da neler yapmak istediklerini, Giresun için ne gibi hedefleri olduğunu ve muhtemel farklı projelerini de merak etmiyor değiliz!
***
Sayın Emniyet Müdürüm!..
Sizler görev süreniz sonunda buradan ayrılacaksınız, lakin yaptığınız güzel hizmetlerden biz Giresunlular istifade etmeye devam edeceğiz…
Sizler bizler için çalışırken, bizler de sizlere yardımcı olmaya gayret edeceğiz. 
***
Giresunlular vefalıdır… Güzel hizmette bulunanları bağrına basar, unutmazlar!..
***
Emniyet Müdürümüz Sayın Saruhan KIZILAY’ı tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz…
***
“Sertliğin aşırısı kin doğurur. Hoşgörünün aşırısı otoriteyi zayıflatır. Ortayı bulabilirseniz ne küçük görülür ne de hakarete uğrarsınız.” (Şeyh Sâdi-i Şirazi)

Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
29 Ağustos 2021 Pazar / 21 Muharrem 1443
 

Önceki ve Sonraki Yazılar