Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” hakkındaki basın açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” hakkındaki basın açıklaması yaptı.

SAĞLIK BAKANI PROF. DR. KEMAL MEMİŞOĞLU; “AİLE HEKİMLİĞİ SÖZLEŞME VE ÖDEME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK” HAKKINDA BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLADI. SAĞLIKTA DEĞER BAZLI YAKLAŞIMA YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK DEDİ

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'ndan Aile Hekimliği Yönetmeliği Açıklaması

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” hakkında basın toplantısı düzenleyerek yeni düzenlemeleri kamuoyuyla paylaştı. Yönetmelik, 30 Ekim 2024 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Sağlıkta Değer Bazlı Yaklaşıma Yeni Bir Başlangıç

Bakan Memişoğlu, aile hekimliğinin etkili ve verimli bir hale getirilmesi için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. “Değerli hekim arkadaşlarımız ve kıymetli vatandaşlarımız; sağlık, dünyadaki en önemli hizmet sektörlerinden biridir. Aile hekimliğini güçlendirmek amacıyla tecrübeli bir ekip ile çok sayıda hekim ve paydaşla görüşerek bu yönetmeliği hazırladık,” dedi.

Aile Hekimliğinin Entegrasyonu Önemli

Bakan, aile hekimliğinin temel sağlık hizmetleri açısından kritik bir konumda olduğunu vurgulayarak, “Aile hekimliği ile ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri arasında entegrasyon sağlanması, sağlık hizmeti sunumunda büyük bir önem taşımaktadır,” ifadelerini kullandı.

Hastalanmadan Sağlığı Koruma Vurgusu

“Aile hekimi, vatandaşlarımızın sağlık hizmetine ilk temas noktası olmalıdır. Önceliğimiz, hastalanmadan vatandaşlarımızın sağlığını korumaktır,” diyen Memişoğlu, hekim-hasta ilişkisinin mahremiyetine de dikkat çekti.

Kurumsal Kimlikli Aile Hekimlikleri

Bakan Memişoğlu, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü döneminde nitelikli aile sağlığı merkezleri konsepti üzerinde çalıştığını hatırlatarak, “Türkiye’nin ilk kurumsal kimliğine sahip aile hekimliklerini Sağlık Bakanlığı bütçesi ile hayata geçirdik,” dedi.

Hekimlerin ve Hastaların Memnuniyeti

Yeni düzenlemeyle hekim başına düşen hasta sayısının 4 binden 3 bin 500’e düşürüldüğünü ve bu sayede daha kaliteli hizmet sunulmasının hedeflendiğini belirtti. “Hekimlerin memnuniyetinin, sağlık hizmeti alan hastaların memnuniyetinin ayrılmaz bir parçası olduğunu biliyoruz,” diye ekledi.

Kronik Hastalar ve Etkin Takip

Son düzenlemelerle birlikte toplumun hastalık yüküne göre hizmet planlaması yapıldığını belirten Bakan, “Kronik hastalarımızın ve 65 yaş üstü bireylerin etkin takibi ile hastalıkların azaltılmasını amaçlıyoruz,” dedi.

Güven ve İletişim Vurgusu

Bakan Memişoğlu, aile hekimlerine güveninin tam olduğunu ifade ederek, “Aile hekimlerimiz, yeni yönetmelik hayata geçtikten sonra öneri ve taleplerini bize iletebilirler,” dedi. Vatandaşlara da aile hekimlerine güvenmelerini ve sağlıkla ilgili endişeleri olduğunda onlara başvurmalarını önerdi.

Sonuç Olarak

“Sağlıkta değer bazlı bir yaklaşıma aile hekimliği üzerinden yeni bir başlangıç yaptığımızı vurgulamak istiyorum,” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.