Çaykur`dan Beyaz Masa Projesi

Çaykur`dan Beyaz Masa Projesi

Çay işletmeleri genel müdürü İmdat Sütlüoğlu Çaykur`da oluşturulacak olan beyaz masa ile üreticinin sorunlarına cevap vereceklerini söyledi.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, çay konusunda projeler geliştirdiklerini söyledi.

Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada, Çaykur`un daha işlevsel hale gelmesi ve üreticilerle irtibatının artırılması için bazı projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Bu projelerden birinin, yaş çay hasat ve alım süresinin kısaltılması olduğunu dile getiren Sütlüoğlu, ``Üreticilerimize tanınan kotayı, çay hasadının yoğun olduğu ve kontenjan uygulanan dönemlerde ortalama bir aylık süre içerisinde alabiliyoruz. Bu durumdan üretici memnun olmayabiliyor. Bunun yerine fabrika bazında yapılacak programla bir bölgedeki üreticiden yaş çayını ortalama bir haftalık sürede almayı planlıyoruz`` dedi.

Bu çalışma ile üreticilerin yaş çayını daha kısa sürede hasat edebileceğini, bunun da yaş çayın daha taze hasat edilmesine ve kalitesinin artmasına olanak sağlayacağını vurgulayan Sütlüoğlu, ``Bu konu ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Uygulanabilirliği ile ilgili bazı çalışmalar yürütüyoruz. Uygun görülmesi halinde projeyi bölge genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz`` diye konuştu.

Sütlüoğlu, bir başka projelerinin müstahsil ile direkt temas kurabilecekleri ve şikâyetlerini alabilecekleri Beyaz Masa uygulaması olduğunu anlatarak, bu konudaki çalışmaları kapsamında İstanbul`da bu çalışmaları yapan kuruluşla görüşmeler gerçekleştirdiklerini, yakın bir zamanda bu çalışmayı hayata geçirmeyi istediklerini kaydetti.

Beyaz Masa uygulamasında oluşturulacak şikâyet hattına müstahsil, tüketici veya sorunu olan diğer tüm kişilerin başvuru yapabileceğini anlatan Sütlüoğlu, şöyle devam etti: ``Çay konusunda sorunu olan herkesin başvurabileceği şikâyet ve kapsamlı bilgilendirme servisi, en yakın zamanda hayata geçecek. Müstahsil, tüketici, çalışan; şikâyet, talep ve önerilerini bu servise iletebilecekler. Yapılan aramalar mutlaka dikkate alınacak. Her arama ile ilgili daha sonra ilgili kişiye dönülecek. Karşılanabilir talepler karşılanacak. Eğer yapılan taleple ilgilenilmezse, bu bilgiler üst yönetime gelecek. Biz de bu talepleri dikkate almayanlardan hesap soracağız. Süresi içinde neden vatandaşın talebinin yapılmadığını soracağız. Bu sistem, çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak. İsteyen herkes şikâyet, talep ve önerilerini 24 saat bize ulaştırabilecek. Bu sistemi gelecek sezona kadar yetiştirmeyi planlıyoruz. Sistemle ilgili çalışmalarda sona yaklaştık.``

Sütlüoğlu, bir başka projelerinin de tüm müstahsiller ile direkt temas kurabilecekleri SMS sistemi oluşturmak olduğunu bildirerek, ``Çaykur`a kayıtlı 200 binin üzerinde müstahsil var. Kurumla ilgili bilgileri müstahsillerimizin cep telefonlarına SMS ile göndermeye başladık. İletmek istediğimiz mesajı direkt ulaştırmış oluyoruz. Haberleşmeyi medya veya ilan yoluyla sağlamak yerine direkt olarak sağlıyoruz`` dedi.

Şu ana kadar 190 binin üzerinde müstahsilin cep telefonu numaralarını temin ettiklerini, kalan 15 bin civarındaki müstahsilin de cep telefonu numaralarının temin edilmesine çalışıldığını ifade eden Sütlüoğlu, şunları kaydetti: ``Bazı müstahsiller telefonlarını verme konusunda çekiniyor. Telefon numarasını vermeleri, onların lehine olan bir durum. Biz istiyoruz ki mal sahibi de, yarıcı da herkes öğrenmesi gereken bilgiyi hemen öğrensin. Mağdur olmasın, sıkıntıya girmesin. Çünkü bu sistemle önemli uygulamalar konusunda da bilgilendirmeler yapılacak. Ödemelerle ilgili veya çay alımlarıyla ilgili bilgiler gönderilecek. Yakında ruhsatsız çaylıkların ruhsatlandırılması konusunda da çalışma yapılacak. Bu konuda süre geçince hak kaybına uğranabiliyor. Sorun yaşamamak için müstahsillerimiz mutlaka cep telefonu numaralarını bağlı oldukları fabrika aracılığı ile bize ulaştırsın.`` dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.