Çaykur Kaçak Çaya Rakip Çay Üretecek

Çaykur Kaçak Çaya Rakip Çay Üretecek

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kaçak çayın Türkiye'de bir damak tadı oluşturduğunu, Güneydoğu bölgesinin damak tadına uygun bir çay yaparak pazarı tekrar ele geçirmek istediklerini söyledi.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, İl Genel Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Rize çayını ve ÇAYKUR'u dünya markası yapmayı hedeflediklerini belirterek, ''Bu hedefimizi gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz'' dedi.

Çayın, bölge ekonomisinin bel kemiğini oluşturduğunu ifade eden Sütlüoğlu, şöyle konuştu: ''Çayın en büyük problemi, çayda toplama terbiyesinin bozulmuş olmasıdır. 10 yılı aşkın bir süreden beri bez açtırılmadan vatandaştan ne toplandıysa çay diye alındı. Böyle olunca da çay toplama alışkanlıkları bozuldu. Çaya çay gibi davranmıyoruz. Artık bir çok konuda zorlanıyoruz. Diğer çay üreten ülkelerde ise çay çiftçisi o ülkenin imtiyazlı çiftçisi gibidir. Çay çiftçisi en iyi geliri olan çiftçidir. Çaya gönlü gibi bakar. Çayı toplayıp taşırken kendi evladını, bebeğini taşır gibi şefkatle bakar. Gözlerinde o sevgiyi görürsünüz. Ama bizde sevgi ile bakış da kalmadı.''

Kaliteli çay yaprağının bütün ülkelerde dikkat edilen bir unsur olduğunu kaydeden Sütlüoğlu, ''Bir hedefimiz var, çayımızı dünya markası yapmak ve ÇAYKUR'u diğer önemli markalardan birisi haline getirmek. Bunu kaliteli çayla yapmamız mümkündür. Çok zorlu bir pazar ve rekabet var. Biz çayımıza katkı maddesi kullanmadığımızdan dolayı renk verme ve yabancı menşeli çaylarla yarışmakta zorlanıyoruz. Onlar 12 ay çay topluyorlar, biz ise 3 ay toplayabiliyoruz. İç pazarlarda yabancı menşeli çayların pazar payı büyüyor. Kendi içimizde sıkışıyoruz. Bugün doğuda ve güneydoğuda satılan yabancı menşeli çaylar Türkiye'nin her tarafında satılıyor. Bu çok ciddi bir tehlikedir'' diye konuştu.

-''Güneydoğu bölgesinin damak tadına uygun çay yapacağız''-

Sütlüoğlu, kaçak çayın Türkiye'de bir damak tadı oluşturduğunu belirterek, ''Bundan dolayı biz çayımızı bu bölgeye satamıyoruz. Alışık oldukları damak tadını bizim çayda bulamıyorlar. Biz nasıl kaçak çayı içmek istemiyorsak onlar da bizim çayımızı içmek istemiyorlar. Güneydoğu bölgesinin damak tadına uygun bir çay yaparak pazarı tekrar ele geçirmek istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Farklı bir takım uygulamalar yapabilir miyiz diye bunun üzerinde çalışıyoruz'' dedi.

Sütlüoğlu, dış pazarlara açılarak ürün satılabilmesi için o bölgenin damak tadının mutlaka yakalanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.