Hasan Uzun, Alim ve Yüce'yi Hedef Aldı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin Rize ziyaretini ağır şekilde eleştiren Hasan Uzun, "Ekrem Yüce, Adapazarı Belediye Başkanlığını becerdi de, geldi Rize'ye ÇAYKUR'u mu denetliyor?" dedi.

Haber: Mükremin Çetinoğlu

Çay TV ekranlarında Orhan Yazıcılar'ın konuğu olan Rize Çay Sanayicileri Derneği Başkanı Hasan Uzun, ÇAYKUR'un soğuk içececek markası DİDİ ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin Rize ziyareti hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.


DİDİ konusunda ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim'i anlamadığını söyleyen Hasan Uzun, Alim'in 'Ben bunu daha iyi nasıl yaparım' demesi gerekirken 'Ben genel müdür oldum ama benden öncekilerin yaptığını yapmam' gibi bir hali olduğunu savundu. 


"Bir Markayı Yok Ettiler" 
'DİDİ'ye nasıl daha iyi bir üretim tesisi yapıp daha iyi bir yere getiririm' diye düşünülmesi gerekirken bir markayı yok ettikleri ifade eden Uzun, "Bunu sayın milletvekilleri ve AK Parti teşkilatları sormalı. STK'lar, Ticaret Odası sormalı. Bu ÇAYKUR'da özel bir kişinin markası değil. Devletin markası. Herkesin hakkıdır. Genel müdür bunu neden yok etti? Neden bunun hesabı sorulamıyor? Kimseye hesap sorulmuyor da genel müdüre de mi  sorulmayacak?" dedi.


"Rize'de Hiç Mi Adam Yok?" 
Geçtiğimiz Cuma günü Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı ve ve ÇAYKUR Yönetim Kurulu üyesi Ekrem Yüce'nin Rize'ye gelerek ÇAYKUR'a bağlı merkez fabrikası ile ÇAYKUR Araştırma Enstitüsü'nü incelemesini sert sözlerle eleştiren Uzun, "Bir tane de Adapazarı'nda genel müdür var. Sayın Ekrem Yüce. Adapazarı Belediye Başkanlığını becerdi de geldi Rize'ye ÇAYKUR'u mu denetliyor? Rize'de hiç mi adam yok? Bir de yetmedi basına poz veriyor. Sen kimsin?" ifadelerini kullandı.


"İmdat Bey Olsa Bunu Yapamazdı"
Yüce'nin Rize ziyaretinde ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim'in de yanlış davrandığı ifade eden Uzun, "Milletvekili arkadaşların bu işin hakkından gelmesi lazım. STK'lar, Ticaret Borsası Başkanı, Ticaret Odası Başkanı, Ziraat Odası Başkanı ve bütün siyasi parti teşkilatları 'Böyle neden oldu?' diye tepki göstermek zorundadır. Gerçekten çok saçma sapan bir konu oldu. Aklıma şu geliyor; Yusuf Ziya Alim Bey'in zaafını mı yakaladı? İmdat Bey olsa bunu yapamazdı. Genel müdür İmdat Bey olsaydı, Ekrem Yüce gelip de buraya bu havayı atamazdı. Yusuf Ziya Alim Bey belki boşluğa düştü. Ama bunun boşluğu da olmaz. Ekrem Bey'in böyle bir kibre düşmesini hiç yakıştıramadım kendisine. Yönetim kurulu üyeliği verilmesinin bile uygun olmadığını söylemesi gerekirken Adapazarı'ndan basın ile buraya gelip denetim yapması çok vahim bir şeydir." dedi.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum