Dr. Kutluk, "Türkiye'nin Haklarına Tecavüz Etmeye Yeltenenler Bütün Kuvvetini Kaybederler"

Deniz Hukuku ve Uluslararası Güvenlik Uzmanı emekli Tümamiral Dr. Deniz Kutluk, Çay TV'de İbrahim Eksilmez'in hazırlayıp sunduğu "25. Saat" programına katılarak Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeleri anlattı.

Türkiye'nin bölgede yaşanan gerilimde haklı olduğunu belirten Kutluk, Türkiye'nin Yunanistan ile Mısır arasında yapılan anlaşmayı tanımamasını savunarak "Türkiye diyor ki; Yunanistan'ın burada bir hakkı yoktur. Bu yapılan anlaşmayı tanımam. Bu anlaşma hiç yapılmamışcasına ben burada arama ve taramamı yaparım. Çünkü bu bölgeyi ben zaten 16 senedir kıta sahanlığı olarak tüm dünyaya ilan ettim. BM'ye 4-5 kere bu konuyu götürdüm. Libya ile bu konuda sınırlandırma anlaşması yaptım. Kuzey Kıbrıs ile bu anlaşmayı yapmıştım. Dolayısıyla siz benim arka bahçeme tecavüz ediyorsunuz. Ben bu tecavüzü tanımam. Burada işleri bildiğim gibi yürütürüm. Müdahale edenin de kolunu bacağını kırarım. Türkiye'nin söylediği budur. Bu söylediğini de yapıyor açıkçası. 25 gündür yapılan bundan ibaret. Türkiye orada, deniz altı, deniz-hava gücünü bulunduruyor. Yunanistan'ın orada yapacağı bir hataya karşı bedelini ödettirmek üzere savaş düzeninde bulunduruyor." ifadelerini kullandı.

"Kim Yaparsa Yapsın, Bütün Kuvvetini Kaybeder"
Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'e çıkma gücünün kısıtlı olduğunu ifade eden Kutluk, geçtiğimiz günlerde Yunanistan'ın Kıbrıs'ta gerçekleştirdiği tatbikatta tecavüzkar tutumlar sergilemesi üzerine yaşanan gerilimin olası bir savaşta ne olacağının bir hatırlatması olduğunu aktardı. Bir savaş durumunda Yunanistan'ın elinin mahkum olduğunu belirten Kutluk, dünya devletlerinin Türkiye aleyhine bir koalisyon kurduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve böyle bir şeyin olmadığını savunarak "Varsayalım böyle bir şey olsun. Varsayalım Kıbrıs'ı odak noktası yaptılar ve oradan Türkiye'nin haklarına tecavüz etmeye yeltendiler. Adı önemli değil, kim yaparsa yapsın, bütün kuvvetini kaybeder. Oraya getirdiği bütün kuvveti kaybeder. Çok utanç verici bir duruma düşer. Halkına karşı hesap veremez ve görevinden ayrılmak zorunda kalır. Çünkü Türkiye'nin orada çok üstün pozisyonu var. Türkiye'nin elinde coğrafyanın verdiği jeostratejik bir imkan var. Diğerlerinde böyle bir imkan yok." dedi.

"O Macron'un Dilini Keserler"
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Türkiye'ye anladığı dilden cevap verelim" şeklindeki talihsiz açıklamalarına da tepki gösteren Kutluk, "O Macron'un dilini keserler böyle konuşursa." diye konuştu.


Merkel'in "Yunanistan bizden Türkiye'ye karşı askeri, ekonomik ve siyasi yaptırımlar yapmamızı istedi. Biz Yunanistan'ın yanındayız" şeklindeki açıklamalarının da "Biz bunları yapmıyoruz. Ama yanında durmak boynumuzun borcudur." olarak anlaşılması gerektiğini belirtti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.