Din-Bir-Sen Genel Başkanı Özdemir, 'Verin Bize Yetkiyi, Görün Etkiyi'

Çalışan Sen Konfederasyonu (Çalışan-Sen) ve Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din-Bir-Sen) Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Çay TV ekranlarında yayınlanan "25. Saat" programında İbrahim Eksilmez'in konuğu oldu.

Yetkili sendikanın çalışmalarının yetersiz olduğunu ifade eden Özdemir, "6 yıldır sözleşmeli olarak çalışan kardeşlerimiz var. Eşinden, çocuklarından ayrı. Psikolojileri bozulmuş. Ne olacağı meçhul. Hala daha meclisten yasa çıkartılamadı. Hani etkiliydiniz. Hani siz yetkili sendikaydınız. Yetkiniz neden kullanmıyorsunuz? Hala daha mecliste bir yasa değişikliği yapılacak" diye konuştu. Özdemir, "Din-Bir-Sen ailesi olarak buradan teşkilat mensubu bütün meslektaşlarıma sesleniyorum. Yetkiyi bize verin, etkiyi görün" dedi.


'İmamların sendikası mı olur?' eleştirilerine cevap veren Özdemir, "İmamlar da devlet memuru, 657'ye tabi. Diğer kamuda çalışanlar sendikal haklarını alırken neden diyanet camiası almasın? Bu noktada da bayağı medafe aldık" şeklinde konuştu.


“Camilerde Çift Görevli Olmalı"
Bütün camilerde çift görevli olması gerektiğini ifade eden Özdemir, "Türkiye'de 140 bin civarında personelimiz var. Bir imam camide namaz kıldıracak. Kendini geliştirmiş, eğitim düzeyini bir tık öne almış imam kardeşimiz de sahaya çıkacak. İnsanlarla iletişim kuracak. Onların aile yapısından ekonomik yapısına kafdar bütün herşeyiyle ilgilenecek" dedi.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum