Türkiye'deki En Büyük Balıkçı Tekneleri Rize'de

Türkiye'deki En Büyük Balıkçı Tekneleri Rize'de

Üç bir yanı denizlerle çevrili Türkiye' de , Rize’de bir deniz kenti olmanın avantajını yaşayan yerlerden biri. Rize balıkçılık konusunda oldukça ileri düzeyde. Öyle ki Türkiye’deki en büyük balıkçı tekneleri Rize’de bulunuyor

 Konuyla ilgili açıklama yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Göktuğ DALGIÇ ;Rize İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliğinin 21 üyesinin bulunduğunu, bu üyelerin tamamının endüstriyel balıkçılık yapan tekneler olduğunu söyledi.

Dalgıç ayrıca konuşmasında; Türkiye’de 15 ile 55 metre arasındaki büyük gırgır tekneleri var. Bu 55 metrelik büyük gırgır teknelerinin 4-5 tanesi Rize’de avcılık yapıyor. Bunlar birlik üyeleri tekneler ve Türkiye’nin en büyük balıkçı gemileri. Buradan Akdeniz’e inip Orkinos avcılığını büyük filolarla birlikte uluslar arası sularda yapabilecek yeterliliğe sahip gemilerimiz. Bu gemilerimizi de aslında tüm Türkiye tanıyor. Ama bizlerin amacı hem Rize’ye hem de çevre illerimize bu gemilerimizle avlanan taze ve sağlıklı ürünleri daha da tanıtabilmektir, dedi. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.