RTEÜ'de Rektörlük Seçimine Doğru

RTEÜ'de Rektörlük Seçimine Doğru

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde rektörlük seçim tarihi kesinleşti. RTEÜ, yeni rektörünü belirlemek için bu tarihte seçime gidecek.

YÖK’ün 15-20 Mayıs 2014 tarihleri arasında rektörlük seçim takvimini belirlediği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)'nün,  15 Mayıs 2014  Perşembe günü yeni rektörünü belirlemek için saat:10.00’da üniversitenin sosyal tesislerinde seçime gideceği öğrenildi.

REKTÖRLÜĞÜN EN GÜÇLÜ ADAYI PROF. DR. KARAMAN

Geçen yıl RTEÜ’de yaşanan akademisyen ilanı krizinin ardından Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın istifasıyla göreve gelen Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın en güçlü aday gösterildiği seçimde Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu da RTEÜ’nün yeni rektörü olabilmek için yarışacak.

336 ÖĞRETİM ÜYESİ REKTÖRLÜK SEÇİMİNDE OY KULLANACAK

729 akademik personeli ve 15.237 öğrencisi bulanan RTEÜ’de, Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman seçimin favorisi olarak gösterilirken, RTEÜ’nün yeni rektörünün belirlenmesi için yapılacak seçimde 336 öğretim üyesinin oy kullanacağı bilgisine ulaşıldı.

SON SÖZ CUMHURBAŞKANININ

Rektörlük seçimlerinde en çok oy alan 6 adayın ismi RTEÜ tarafından YÖK’e bildirilecek. YÖK de bu 6 adaydan 3’ünün ismini Cumhurbaşkanına sunacak. Cumhurbaşkanı da 3 isim arasından RTEÜ’nün yeni rektörünü atayacak.

REKTÖR VEKİLİ VE REKTÖR ADAYI PROF. DR. HÜSEYİN KARAMAN'IN PROJELERİNDEN BAZILARI

Rektör Vekili Prof. Dr. Karaman’ın göreve geldikten sonra çalışmalarını başlattığı ve rektör seçilmesi halinde devamını sürdüreceği projelerden bazıları şöyle:

Akademik ve idari personelin lojman sorununun en kısa sürede çözülmesi.

Üniversitenin akademik ve idari personelinin aile ve misafirleriyle birlikte dinlenecekleri, yemek yiyecekleri sahil tesisi kazandırılması.

Başarılı öğrencilerin RTEÜ’yü tercih etmesini sağlamak için nitelikli başarı dilimlerinden gelen öğrencilere burs ve benzeri teşvikler sağlamak ve bu yönde lisans ve lisansüstünde nitelikli öğrenci sayısının artırılmasına yönelik strateji çalışmalarını sürdürmek.

Zihni Derin ve Sağlık Kampüslerinin kampüs master planı hazırlanması, akademik ve idari personel ile öğrenci ve misafirler için otopark alanları oluşturması.

Üniversite personelinin lojmanlarında ve bürolarında meydana gelen arızaları haber vermeleri ve anında çözülmesi için üniversite bünyesinde “arıza takip sistemi” kurulması.

Üniversitenin uluslararasılaşma hedefine uygun olarak, program ve birim bazında dünya ölçeğinde bilimsel ilişkilerin geliştirilmesi.

Mevcut kaynakların daha verimli kullanılması ve eğitim-öğretim kalitesinin artırılması için meslek yüksekokulları arasında program ve branş bazlı düzenlenmesi.

Yerel ve bölgesel sorunlara yönelik lisansüstü tezler desteklenmesi.

Mezun öğrencilerle iletişimi sağlamak ve mezunların istihdamına katkıda bulunmak için “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mezunlar Derneği” ile “Mezun Bilgi Sistemi”nin  kurularak aktif hale getirilmesi.

Bina, derslik ve laboratuvar ihtiyacı olan Fakülte ve Yüksekokullar, ihtiyaçları giderilerek modern fiziki mekânlara kavuşturulması.

Sosyal tesisler,  eğitim-öğretim ve araştırma ortamları ile yerleşkelerin bütün paydaşları mutlu eden ve performanslarını artıran niteliklere kavuşturulması için çalışılması.

Bölge hastahanesi olma özelliğinde olan Eğitim Araştırma Hastahanesinin fiziki şartlarının iyileştirilmesi için çalışmaların yapılması.

Üniversitenin bilim ve teknoloji üretiminde hak ettiği seviyeye ulaşabilmesi için yeni düşünce, yaklaşım ve girişimler özendirilerek öğretim üyelerinin desteklenmesinin ön planda tutulması.

Öğretim elemanlarının bireysel olarak ya da üniversitedeki merkezler aracılığıyla uluslararası projelere katılımları teşvik edilmesi.

BAP Projeleri arasına ekleme yaparak “Uluslararası Araştırma Projesi” ile öğretim üyelerinin 3 aya kadar yurt dışında araştırma yapmalarının desteklenmesi.

Öğretim elemanlarının ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara katılmaları hususunda her türlü teşvik ve finansal desteğin sağlanması. Bu amaçla yurt içi ve yurt dışı sempozyum, kongre ve panel gibi bilimsel etkinliklere katılım ücretlerinin Üniversite Geliştirme Vakfı tarafından ödenmesi.

Öğretim üyelerinin çeşitli kurum ve kuruluşlara proje hazırlama ve yazmalarına yardımcı olmak üzere “Proje Destek Ofisi”nin oluşturulması.

Öğretim üyelerinin yabancı dili kullanma becerilerini geliştirmek için uygulamaya konulan Yabancı Dil Kursu uygulaması ile Yurt Dışı Yabancı Dil Desteği uygulamasının genişletilerek sürdürülmesi.

Öğretim elemanlarının akademik yayınlarının yabancı dillere çevirisini yapacak “Çeviri Destek Ofisi”nin kurulması.

Bütün öğretim üyelerinin özlük hakları yasa ve yönetmelikler çerçevesinde korunarak, atama ve yükseltilmeleri objektif kriterlerin esas alınarak yapılması, hak edene hakkı imkânlar ölçüsünde tam olarak verilmesi.

Eğitim Araştırma Hastahanesinde asistan ve hemşire sayısının artırılması için üst düzeyde girişimler yapılması.

Öğretim elemanları ile ailelerinin üniversitenin Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri sağlık hizmetlerinden kolaylıkla ve öncelikle yaralanmaları için başlatılan uygulamaların geliştirilerek devam ettirilmesi.

Öğretim elemanlarının eserlerinin basımında üniversitenin matbaası ile vakfın imkânları ölçüsünde destek verilmesi.

İleri Teknoloji Araştırma Merkezi’nin kurulması için çalışmaların yapılması.

Yerel yönetimler, kamu kurumları ve sanayi ile ortak projeler üretilmesinin teşvik edilmesi. Üniversitenin Avrupa Birliği Fonlarından daha fazla yararlanabilmesine yönelik çalışmaların yapılması.

Öğretim elemanlarının kitap ve periyodik yayın taleplerinin düzenli olarak alınarak söz konusu kaynakların ivedilikle kütüphaneye kazandırılıp araştırmacıların kullanımına sunulması.

Merkez Kütüphane, akademik faaliyetlerin sürekliliği anlayışından hareketle 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet verecek şekilde düzenlenmesi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.