Rize'de 'Hünerli eller' yarıştı

Rize'de 'Hünerli eller' yarıştı

Rize Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen yaş pasta yarışmasında, kadın kursiyerler hünerlerini sergiledi

Rize Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce kadın kursiyerlere yönelik "Hünerli Eller" adlı yaş pasta yarışması düzenlendi.

Halk Eğitim Müdürlüğünce yaklaşık 4 ay süren aşçılık eğitiminin ardından 149 kadın kursiyer için pasta yapma yarışması gerçekleştirildi. İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmada ilk elemenin ardından 49 kursiyer, yaptıkları pastalarla yarışmaya hak kazandı.

Kursiyerlerin yaptığı pastalar, adları, genel görünümü, dilimlenmiş görünümü ve tadına göre 4 jüri üyesi tarafından değerlendirildi.

Türk bayrağı görünümüyle 100 tam puan alan Nesibe Özcan'a ait pasta birinci, Tülay Altınsoy'a ait pasta ikinci ve Emine Eyüboğlu'na ait pasta üçüncü oldu.

Yarışma Koordinatörü Semra Uyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretmen, usta öğreticiler ve yöneticilerin katılımıyla 149 kursiyerin desteğiyle başarılı bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Düzenlenen yarışmada, Rize için önemli bir yere sahip olan pastacılık kültürü oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Uyar, "Aynı zamanda hanımların el becerilerini artırarak iş hayatına atılmalarını hedefliyoruz. Bu tür yarışmalar hanım aşçılarımızı tanınmasını ve toplum tarafından dikkat çekmesini sağlıyor" dedi.


Erkeklerin kalbine giden yolun midesi olduğunu kaydeden Uyar, pastanın da en keyifli yol olduğunu sözlerine ekledi.









HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.